Φτιάξε ενυδατική κρέμα χεριών σε χρόνο dt

DIY

Τα χέρια μας χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, ειδικά αυτές τις εποχές, όπου όλοι είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιούμε αντισηπτικά όλην την ημέρα. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να έχουμε σπίτι τη δική μας χειροποίητη ενυδατική κρέμα χεριών; Η διαδικασία είναι απλή, ενώ τα υλικά είναι από την κουζίνα μας.

Η συνταγή μας χρειάζεται μόνο 3 υλικά: αβοκάντο, λάδι καρύδας και λιωμένο κερί μελισσών.Το αβοκάντο περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη Β, που καταπολεμά την ξηρότητα, ενώ παράλληνα ενυδατώνει την επιδερμίδα.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Βάζεις σε ένα μπολ 2 κουτάλια της σούπας από αβοκάντο που έχεις προηγουμένως πολτοποιήσει, 4 κουτάλια σούπας λιωμένο κερί μελισσών που βοηθά στην ανάπλαση της επιδερμίδας και 8 κουτάλια της σούπας λάδι καρύδας. Ανακάτεψε καλά μέχρι το μείγμα ομογενοποιηθεί και είστε έτοιμες!

Επίσης, μια ακόμη απλή συνταγή είναι με μπανάνα, μέλι, βούτυρο και λεμόνι. Η μπανάνα περιέχει βιταμίνες Α,Β,C και D, ενώ το μέλι είναι ίσως το πιο συνηθισμένο συστατικό για την ενυδάτωση του δέρματος. Και σε αυτήν την περίπτωση βάζεις σε ένα μπολ το μέλι, το χυμό ενός λεμονιού και τη μια κουταλιά βούτυρο. Στη συνέχεια ανακατεύεις το μίγμα. Πολτοποιείς την  μπανάνα και την βάζεις στο μίγμα, που έφτιαξες. Ανακάτεψε καλά, βάλτην στα χέρια σου και άστην για 15 -20 λεπτά, έπειτα  ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

 

olivemagazine.gr

Διαβάστε επίσης