Τρία λάθη που κάνετε κατά την εφαρμογή της μάσκαρα

 

Η μάσκαρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα μακιγιάζ, με την εφαρμογή της να ανοίγει τα μάτια σας τόσο κάνοντας το βλέμμα άκρως εντυπωσιακό.

Ωστόσο, όσο μαγικά κι αν είναι τα αποτελέσματα της χρήσης της, αν η εφαρμογή της δεν γίνει σωστά μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα, όπως βαριές ή ακόμη και εντελώς ίσιες βλεφαρίδες.

Παρακάτω, λοιπόν, θα δείτε τις τρεις μεγαλύτερες παγίδες στις οποίες πέφτετε κατά την εφαρμογή της, αλλά και τρόπους για να τις αποφύγετε.

Παραβλέπετε το ψαλίδι βλεφαρίδων

Μπορεί οι περισσότερες να θεωρείτε περιττό το βήμα για το κύρτωμα των βλεφαρίδων με το αντίστοιχο ψαλίδι, ωστόσο, οι επαγγελματίες μακιγιέρ δεν το διαπραγματεύονται. Χωρίς να χρησιμοποιήσετε το ψαλίδι βλεφαρίδων πριν την εφαρμογή της μάσκαρα το έντονο βλέμμα που αναζητάτε θα εξαφανιστεί πολύ γρήγορα, καθώς η μάσκαρα θα στεγνώσει πιο εύκολα.

Ένα μάτι τη φορά

Το κλειδί για να εφαρμόσετε σωστά την μάσκαρά σας βρίσκεται, σχεδόν, αποκλειστικά στο χρονοδιάγραμμά σας. Ενώ σας εξυπηρετεί, λοιπόν, η εφαρμογή της μάσκαρα μία στο ένα μάτι και μία στο άλλο, για να προλαβαίνει να στεγνώσει η πρώτη στρώση, αυτό δεν είναι σωστό. Η σωστή μέθοδος εφαρμογής της συνίσταται στην «οικοδόμηση» των στρωμάτων με το βουρτσάκι της μάσκαρα να κινείται μπρος- πίσω, όσο τα μάτια ανοιγοκλείνουν.

Είναι χρήσιμο, επίσης, να κουνάτε ελαφρώς το βουρτσάκι μπρος- πίσω κοντά στη βάση της γραμμής των βλεφαρίδων, ώστε να μπορείτε να πάρετε ακόμη και τις πιο μικρές και κοντές βλεφαρίδες.

Βάζετε πολύ προϊόν

Η χρήση πολύ προϊόντος στο βουρτσάκι της μάσκαρα δημιουργεί ένα παχύ στρώμα, το οποίο οδηγεί σε βαριές, χαλασμένες ή εντελώς ίσιες βλεφαρίδες. Αφού βυθίσετε το βουρτσάκι στο σωληνάριο, λοιπόν, καθαρίστε τυχόν περίσσεια ποσότητα και απλώστε μία στρώση τη φορά. Πριν εφαρμόσετε και την δεύτερη στρώση αφήστε να στεγνώσει ελαφρώς (αλλά όχι εντελώς) και επαναλάβετε την κίνηση.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ