Πάτρα: Δεύτερο κρούσμα στο 13ο Δημοτικό Σχολείο - Οι γονείς φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους για μάθημα

 


Και δεύτερο κρούσμα κορονοϊού σε δασκάλα αυτή τη φορά στο 13ο Δημοτικό Σχολείο. 

Πρόκειται για το τρίτο κρούσμα που εντοπίζεται σε σχολείο. Την Δευτέρα στο ίδιο δημοτικό εντοπίστηκε θετικός μαθητής. 

Από την αναστάτωση που επικρατεί χθες από τα 150 παιδιά πήγαν στο σχολείο μόνο τα 10,  σύμφωνα με δήλωση εκπαιδευτικού που υπηρετεί στο σχολείο!

Nα θυμίσουμε πως Θετικό κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε και στο Δημοτικό Σχολείο της Λακκόπετρας σε μαθήτρια του Γ-1 τμήματος.

 

Κορονοϊός: Κρούσμα σε μαθήτρια στο Δημοτικό Σχολείο της Λακκόπετρας - Κλείνει το τμήμα της



ΟΙ γονείς φοβούνται και δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολειο! Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μικρός, όμως μήπως θα πρέπει να γίνουν τεστ ώστε να σταματήσει η ανασφάλεια των γονέων;
Κι ενώ οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς ζουν την δική τους αγωνία, έχοντας καθημερινά τον φόβο της διασποράς στα σχολεία με βάση τις συνθήκες που επικρατούν, υπάρχουν και οι όροι του πρωτόκολλου, με τους οποίους θα πρέπει να συμβιβαστούν, μη έχοντας και τόσες πολλές απαιτήσεις όταν εμφανίζεται ένα κρούσμα.

Το πρωτόκολλο επί της ουσίας δεν αφήνει να γίνονται ιχνηλατήσεις και μαζικά τεστ, μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχουν συμπτώματα. Τα τεστ που έγιναν στο δημοτικό σχολείο του Αγίου Βασιλείου μετά το κρούσμα σε μαθητή ήταν η εξαίρεση και ήταν εκτός πρωτοκόλλου.

 

Διαβάστε επίσης