Πώς θα αναδομήσεις τα μαλλιά σου με την έλευση του φθινοπώρου

 

Τα μαλλιά μιας γυναίκας είναι από τα κυριότερα στοιχεία στην εμφάνισή της και μπορούν να αλλάξουν εντελώς την εικόνα της. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλες θέλουμε να δείχνουν υγιή, μακριά και περιποιημένα και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να το πετύχουμε.

Ο ερχομός του φθινοπώρου σηματοδοτεί την κατάλληλη στιγμή για αλλαγές αφού η νέα σεζόν επιβάλλεται να μας βρει όμορφες και άκρως ανανεωμένες. Το καλοκαίρι είναι η περίοδος που ταλαιπωρεί αρκετά τα μαλλιά μας κάνοντας το χρώμα να δείχνει θαμπό και τις άκρες μας φθαρμένες. Η θάλασσα σε συνδυασμό με το χλώριο και την καθημερινή έκθεση στον ήλιο είναι οι κυριότερες αιτίες για την φθορά της τρίχας μας.

Η επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι απαραίτητη μετά το πέρας των διακοπών για την σωστή φροντίδα και αναδόμηση των μαλλιών σου. Οι κορυφαίοι hairstylists συνιστούν μια μικρή ανανέωση, που περιλαμβάνει βαφή και κούρεμα για ένα φρέσκο, φθινοπωρινό look χωρίς απαραίτητα ακραίες αλλαγές. Η ηθοποιός Priyanka Chopra μας έδωσε έμπνευση όταν αποφάσισε να κόψει -πριν λίγο καιρό- τα μαλλιά της και να υιοθετήσει ένα μεσαίου μήκους κούρεμα. 

Ας δούμε όμως όλα τα σύνηθες προβλήματα των μαλλιών σου και πώς μπορείς να τα αντιμετωπίσεις.

1) Μαλλιά που σπάνε

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι οι εντατικές θεραπείες για ενυδάτωση και θρέψη. Αν έχεις πολύ λεπτά και αδύναμα μαλλιά που σπάνε πρέπει να επενδύσεις σε επαγγελματικά προϊόντα (σαμπουάν, conditioner και μάσκα), κατάλληλα για τον τύπο της τρίχας σου ώστε να δεις ορατή διαφορά. Επιπλέον ένα κούρεμα είναι αναγκαίο για να ξεφορτωθείς τις φθαρμένες άκρες και να δυναμώσεις τα μαλλιά σου.

2) Χρώμα που έχει ξεθωριάσει

Η αλλαγή σε μια πολύ σκούρα απόχρωση καλό θα ήταν να γίνει σταδιακά. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να ανανεωθείς άμεσα με την έλευση του φθινοπώρου, είναι το balayage. Επίσης κάνε θεραπείες που γυαλίζουν τα μαλλιά και τα κάνουν να δείχνουν υγιή και λαμπερά.

3) Μαλλιά που πέφτουν

Είναι απολύτως φυσιολογικό να χάνεις περίπου 100 τρίχες την ημέρα, όμως παράγοντες όπως το άγχος μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό δραματικά. Εάν αντιμετωπίζεις πρόβλημα τριχόπτωσης, επένδυσε σε συμπληρώματα που διεγείρουν την ανάπτυξη και κάνουν τα μαλλιά ισχυρότερα, σε συνδυασμό με έλαια για μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Αγόρασε προϊόντα με βιταμίνες Β, πυρίτιο, ψευδάργυρο και βιταμίνη Ε που βοηθούν στην παραγωγή κερατίνης.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ