Γιατί δεν πρέπει να παραλείπετε το primer από την make up routine σας

 

Το primer είναι ένα από τα πιο χρήσιμα προϊόντα στο μακιγιάζ, καθώς δημιουργεί looks που εντυπωσιάζουν. Έρχεται σε διαφορετικές μορφές. Υγρή, gel, κρέμα, ανάλογα τι σε βολεύει και ταιριάζει στην δική σου επιδερμίδα. Το primer εφαρμόζεται μετά την ενυδατική σου και πριν απλώσεις το foundation στο πρόσωπο σου.

Λειτουργεί δηλαδή σαν βάση και κρατά το δέρμα ενυδατωμένο χωρίς να βαραίνει.

Συγκεντρώσαμε πέντε μυστικά, που μάλλον δεν γνωρίζετε, και είναι σίγουρο πως θα σας πείσουν να μην παραλείψετε ξανά το primer όταν ετοιμάζετε ένα μακιγιάζ.

Μη χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα

Μερικές σταγόνες από το primer σας είναι αρκετές για να ενισχύσουν την επιδερμίδα σας και να την προετοιμάσουν για τα υπόλοιπα προϊόντα.

Μη ξεχνάτε τα τοποθετείτε primer και γύρω από τα μάτια

Αυτό το trick θα χαρίσει φρεσκάδα και λάμψη στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών και θα μειώσει τις κοκκινίλες. Ποιο είναι το ακόμα καλύτερο; Θα σας βοηθήσει να απλώσετε πιο εύκολα το foundation σου.

Χρησιμοποιήστε primer ακόμα και στις βλεφαρίδες σας

Εάν θέλετε να αποκτήσετε πυκνές και μακριές βλεφαρίδες, πρέπει σίγουρα να προσθέσετε στη συλλογή σας ένα primer, το οποίο θα τοποθετείτε πριν τη mascara. Τα primer για τις βλεφαρίδες περιέχουν στη σύνθεσή τους τη βιταμίνη Ε, η οποία ενισχύει τις βλεφαρίδες.

Μην παραλείπετε το primer για τα χείλη

Ένα primer χειλιών προετοιμάζει την περιοχή πριν να εφαρμόσετε το κραγιόν σας. Εάν μάλιστα πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ένα matte κραγιόν, το primer είναι σχεδόν απαραίτητο. Ενυδατώνει τα χείλη και αυξάνει τη διάρκεια του κραγιόν σας.

Να το τοποθετείτε πάντα πρώτο

Πολλές φορές οι γυναίκες κάνουμε λάθος τη σειρά τοποθέτησης προϊόντων όταν δημιουργούμε ένα μακιγιάζ. Ποια είναι η καλύτερη σειρά; Primer, foundation, πούδρα. Το primer ενυδατώνει και προετοιμάζει την επιδερμίδα, το foundation θα καλύψει τις ατέλειες και η πούδρα κλειδώνει και σταθεροποιεί το αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης