Συνάντηση Ανδρέα Κατσανιώτη με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή

“Ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών με στόχο την ασφάλεια της χώρας”

 

Πρόταση για τη δημιουργία ενός τεχνολογικού cluster με έδρα την Αχαΐα κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης, το οποίο θα συμβάλλει περαιτέρω στην παραγωγή των συστημάτων που χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις. 

 

Ο κ. Κατσανιώτης, ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή. Η συζήτηση αφορούσε την αξιοποίηση της υψηλής τεχνολογίας που παράγουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και πώς θα μπορούσε να ενισχυθεί και να αξιοποιηθεί σε άλλους τομείς της παραγωγικής δραστηριότητας, όπως την ευφυή γεωργία.

 

Ο βουλευτής Αχαΐας πρότεινε την ανάπτυξη ενός defense intelligence cluster στην Αχαΐα, που μπορεί να στελεχωθεί με το επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο εξειδικεύεται στην τεχνολογία αιχμής, αλλά και να διασυνδεθεί με το εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) στο Αίγιο και του Κρατικού Εργοστασίου Αεροσκαφών (ΚΕΑ) στον Άραξο.

 

«Η χρήση της τεχνολογίας για την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών με στόχο την ασφάλεια της χώρας μπορεί να εξελιχθεί πέρα από εθνικά χρήσιμη σε σημαντικό οικονομικό πυλώνα ανάπτυξης για την Ελλάδα. Νέοι επιστήμονες, με όπλο τη γνώση, μπορούν να δημιουργήσουν μέσα από τις ιδέες τους προϊόντα που έχει ανάγκη η εθνική άμυνα» δήλωσε ο Ανδρέας Κατσανιώτης μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.