ΕΛ.ΑΣ.: Τι «έδειξαν» τα ψηφιακά μέσα του 42χρονου συλληφθέντος από την αντιτρομοκρατική

«Μίλησε» ο εξωτερικός σκληρός δίσκος του 42χρονου που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη κατά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής και ήδη προφυλακίστηκε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από την έως σήμερα εξέταση από το αρμόδιο εργαστήριο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών των ψηφιακών πειστηρίων που βρέθηκαν στην κατοικία του στο Κουκάκι, διαπιστώθηκε να υφίσταται αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο έγγραφο σε μορφή «pdf», το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», αναφορικά με βομβιστική επίθεση της εν λόγω οργάνωσης στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), η οποία έλαβε χώρα στις 24 Νοεμβρίου 2015.

Επίσης, από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων τού εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή «pdf» στις 5 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 21:32.

Επιπλέον, η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο «https://athens.indymedia.org» έγινε στις 6 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 00:46. Παράλληλα, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή.

«Εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο» αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., σημειώνομντας πως οι σχετικές έρευνές της συνεχίζονται.