Πλέι οφ Champions League: Ετοιμος να γράψει ιστορία ο ΠΑΟΚ


Ετοιμος να γράψει ιστορία και να μπει για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League είναι ο ΠΑΟΚ, που υποδέχεται την Κράσνονταρ (22:00, CosmoteSport 1HD) στη ρεβάνς της ήττας του με 2-1 στη Ρωσία πριν από μία εβδομάδα.

Η Κράσνονταρ έχει ένα μικρό προβάδισμα μετά τη νίκη της στο πρώτο παιχνίδι, ωστόσο η εικόνα εκείνου του αγώνα και η δίψα για πρόκριση στους ομίλους του Champions League, όπως είπε και ο Αμπέλ Φερέιρα, αποτελούν εφόδια στην προσπάθεια του «Δικεφάλου του Βορρά» να πετύχει κάτι ιστορικό: να σφραγίσει το εισιτήριο για πρώτη φορά στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο Άμπελ Φερέιρα συμπεριέλαβε στην αποστολή τους νεοαποκτηθέντες Αντόνιο Τσόλακ και Μουσά Ουαγκέ, ωστόσο δεν είναι βέβαιο αν θα τους χρησιμοποιήσει από την αρχή. Ο Τσόλακ, πάντως, έχει προβάδισμα για την 11άδα και την κορυφή της επίθεσης, ενώ λογικά για το δεξί άκρο της άμυνας θα προτιμηθεί ο Άνχελ Κρέσπο αντί του Ουαγκέ.

ΠΑΟΚ-Κράσνονταρ: Οι πιθανές ενδεκάδες
Από κει και πέρα, το βασικό σχήμα θα είναι, πιθανότατα, αυτό που ξεκίνησε και στη Ρωσία. Δηλαδή, ο Ζίβκοβιτς αναμένεται να είναι κάτω από τα δοκάρια, Βαρέλα, Ίνγκασον και Μιχαηλίδης η τριάδα της άμυνας, με τον Γιαννούλη και τον Κρέσπο στα άκρα, τον Σβαμπ και τον Ελ Καντουρί στον άξονα και δύο εκ των Πέλκα, Τζόλη, Α. Ζίβκοβιτς, πίσω από τον Τσόλακ.

Από την πλευρά της, η ρωσική ομάδα είναι αναγκασμένη να κάνει κάποιες αλλαγές, καθώς ο Βάντερσον, ένας πολύτιμος ποδοσφαιριστής στη μεσοεπιθετική γραμμή, δεν ήρθε στη Θεσσαλονίκη λόγω τραυματισμού, ενώ είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί εξαρχής ο αρχηγός Μαρτίνοβιτς, που άλλωστε αγωνίστηκε και στο παιχνίδι εναντίον της Χίμκι το προηγούμενο Σάββατο. Ένα ερωτηματικό για την Κράσνονταρ αποτελεί και ο Σουηδός επιθετικός Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού και εφόσον δεν μπορεί να ξεκινήσει, στη θέση του θα παίξει ο Σουλεϊμάνοφ.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ιταλός Ντάνιελε Ορσάτο, ο οποίος σφύριξε πριν από μερικές εβδομάδες τον τελικό του Champions League ανάμεσα στην Μπάγερν και την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο ίδιος διαιτητής είχε διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Ρούμπιν Καζάν το 2011 (1-1).
Πηγή: iefimerida.gr