ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα πληρώνονται την Τετάρτη

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αύριο, Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ μια σειρά από επιδόματα στους δικαιούχους.

 

Αναλυτικά, αυτά είναι τα εξής:

-Την τέταρτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού για το 2020. Η πληρωμή αυτή θα αφορά στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2020. Υπενθυμίζεται για να χορηγηθεί το επίδομα του παιδιού στον ενδιαφερόμενο θα πρέπει η αίτηση του να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί, ωστόσο αίτηση που αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη. Επίσης επισημαίνεται πως, το επίδομα χορηγείται από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και την κατηγορία του οικογενειακού εισοδήματος. Αναλυτικά: Το ποσό του επιδόματος διαμορφώνεται σε μηνιαία βάση στα 70 ευρώ/ 42 ευρώ/ 28 ευρώ για κάθε παιδί (για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος του φορολογούμενου) και στα 140 ευρώ/ 84 ευρώ /56 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί σε μηνιαία βάση.

-Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ). Η πληρωμή αυτή αφορά όσους έχουν υποβάλλει αίτηση έως και τις 31 Αυγούστου του 2020 και έχει εγκριθεί.

- Το επίδομα Ενοικίου (στέγασης). Η πληρωμή αυτή αφορά όσους έχουν υποβάλλει αίτηση έως και τις 31 Αυγούστου 2020 και έχει εγκριθεί. Υπενθυμίζεται ότι το ποσό του επιδόματος κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα, ανάλογα την σύνθεση του νοικοκυριού.

-Αύριο θα καταβληθούν και τα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ αλλά και οι συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Σημειώνεται ότι όπως συμβαίνει συνήθως, τα χρήματα πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων μια ημέρα νωρίτερα, δηλ. από σήμερα.

Διαβάστε επίσης