Ερώτηση Αναγνωστοπούλου- Μάρκου για στοχοποίηση μεταναστών

 

Ερώτηση με πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας Κώστα Μάρκου και Σίας Αναγνωστοπούλου και θέμα την στοχοποίηση ευάλωτου πληθυσμού για τη διασπορά του κορονοϊού κατέθεσαν στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου 24 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στους υπουργούς Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθήσαμε μια συντονισμένη προσπάθεια από την Κυβέρνηση και τα συστημικά ΜΜΕ να στοχοποιηθούν οι πρόσφυγες και ειδικά αυτοί που διαβιούν στον προσφυγικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ Λέσβου και στο κέντρο της Αθήνας και να θεωρηθούν υπεύθυνοι για την έξαρση της πανδημίας, προκειμένου να αποσιωπηθούν και να μην αναδειχθούν οι ευθύνες των αρμοδίων.

Τα κυβερνητικά στελέχη έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν έναν έντονα ρατσιστικό λόγο, ο οποίος υιοθετείται και αναπαράγεται άκριτα από τα συστημικά ΜΜΕ και ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα να διασπείρει το μίσος και τον φανατισμό, αλλά και να διχάζει την ελληνική κοινωνία, με μοναδικό σκοπό να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από την κυβερνητική ανεπάρκεια.

Μετά το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς έλεγχο, χωρίς τεστ στις πύλες εισόδου, η ευθύνη για την δραματική αύξηση των κρουσμάτων αίφνης βαρύνει τους πρόσφυγες. Οι πρόσφυγες βρίσκονται ξανά στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Αυτή τη φορά όμως θα κατηγορηθούν για την πανδημία.

Αυτό που ξεχνούν όλοι όσοι μεταχειρίζονται και όσοι αναπαράγουν άκριτα τις παραπάνω μεθόδους είναι ότι για την διασπορά του κορονοϊού μεταξύ των προσφύγων υπεύθυνη είναι αποκλειστικά και μόνο η κυβέρνηση και η παροιμιώδης ανικανότητά της να διαχειριστεί το προσφυγικό και την υγειονομική κρίση.

Την ίδια στιγμή οι αρμόδιοι Υπουργοί επιλέγουν να αγνοούν τις προτάσεις που έχει καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση και άλλοι φορείς για την υγειονομική θωράκιση των δομών φιλοξενίας.

Με βάση τα ανωτέρω δεδομένα τέθηκαν οι παρακάτω ερωτήσεις στους αρμόδιους Υπουργούς:

1) Ποια μέτρα πάρθηκαν αυτούς τους 6 μήνες για την προστασία των ευάλωτων προσφυγικών πληθυσμών από την πανδημία;

2) Ποια μέτρα πάρθηκαν συγκεκριμένα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου, που εμφανίζει τη μεγαλύτερη συσσώρευση προσφυγικού πληθυσμού και τη μεγαλύτερη συγκέντρωση κρουσμάτων;

3) Ποια προληπτικά μέτρα έχουν ληφθεί στο προσωρινό χώρο όπου διαμένουν οι 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην Παναγιούδα, ώστε να μην υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη διασπορά του νέου κορωνοϊού στον πληθυσμό;

 

Διαβάστε επίσης