Αχαΐα - Σχολεία με κρούσματα κορονοϊού - Ποια είναι και ποιες ενέργειες που έχουν γίνει - ΦΩΤΟ

 

Κλειστό θα παραμένει μέχρι και τις 7 Οκτωβρίου το τμήμα του μικρού μαθητή από τον Αγιο Βασίλειο που βρέθηκε θετικός στον κορoνοϊό, βάσει σχετικής απόφασης που υπεγράφη το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και ο πατέρας του μαθητή της Α δημοτικού. 

Στο μεταξύ έγιναν τεστ κορονοϊού σε εργαζόμενους και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Βασιλείου όπου εντοπίστηκε το κρούσμα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, μετά τη συνεργασία που υπήρχε με τον δήμο Πατρέων, έγιναν τα τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Ο  Δήμος Πατρέων, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Υπενθυμίζεται, ότι το μεσημέρι του Σαββάτου, εξειδικευμένο συνεργείο, προχώρησε σε  καθαρισμό και απολύμανση του Σχολείου με πιστοποιημένα και εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ. καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα".

Σχετικά με το θετικό κρούσμα σε καθηγητή του Γυμνασίου Κάτω Αχαΐας, δεν θα γίνει ιχνηλάτηση στη σχολική μονάδα, η οποία έτσι κι αλλιώς τελούσε υπό κατάληψη τις προηγούμενες ημέρες.

Έγινε ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο δήμος δυτικής Αχαΐας, προληπτική απολύμανση στις σχολικές τάξεις (φωτο πάνω), τους κοινόχρηστους χώρους και στα αντικείμενα του σχολείου.

Ένωση Γονέων δυτικής Αχαΐας: "Δεν υπάρχει λόγος διερεύνησης και ιχνηλάτησης"

 
 

Διαβάστε επίσης