Η διαφήμιση με τον Σάκη Ρουβά μπροστά από το Ηρώδειο και η απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού

Αντιδράσεις από την ανάρτηση με το αυτοκίνητο

Αντιδράσεις προκάλεσε η ανάρτηση του Σάκη Ρουβά στους λογαριασμούς των social media του όπου διαφήμιζε αυτοκίνητο γνωστής εταιρείας.

Ο Έλληνας σταρ απεικονίζεται στη φωτογραφία έτοιμος για βόλτα, όπως έγραφε ο ίδιος στη λεζάντα, ενώ το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο μπροστά στο Ηρώδειο.

Σχεδόν δυόμισι ώρες μετά η ανάρτηση κατέβηκε αλλά είχε ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις που έγκεινται στο ερώτημα αν είχε δοθεί άδεια να χρησιμοποιηθεί το Ηρώδειο για διαφημιστικούς λόγους.

Από την πλευρά του το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Η διαφήμιση της Mercedes με τον κ. Σ. Ρουβά δεν έτυχε σχετικής αδειοδότησης. Ως εκ τούτου, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον Ν. 3028/2002 διατάξεις».

Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ έχει ως εξής: «Σύμφωνα με την ενημέρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η διαφήμιση της Mercedes με τον κ. Σ. Ρουβά δεν έτυχε σχετικής αδειοδότησης. Ως εκ τούτου, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον Ν. 3028/2002 διατάξεις».

 

Πηγή - enikos

Διαβάστε επίσης