Έσπασαν το φράγμα των 76.000 οι θάνατοι λόγω κορονοϊού στο Μεξικό

 

 

Επιπλέον 399 θάνατοι καταγράφηκαν στο Μεξικό το Σάββατο, με αποτέλεσμα οι νεκροί να ανέρχονται πλέον σε 76.243.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε άλλα 5.573 κρούσματα κορονοϊού, με το σύνολό τους να είναι 726.431.

Εντούτοις, στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει επανειλημμένα πως οι πραγματικοί αριθμοί είναι μάλλον πολύ υψηλότεροι, με δεδομένο ότι γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ.

Περισσότερα από 800.000 κρούσματα στην Κολομβία

Τα κρούσματα κορονοϊού στην Κολομβία, που πριν περίπου ένα μήνα εξήλθε από μια μακράς διάρκεια καραντίνα, ξεπέρασαν χθες τα 800.000, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 έσπασαν το φράγμα των 25.000.

Η χώρα των Άνδεων καταγράφει 806.038 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, με 25.296 αναφερόμενους θανάτους. Οι ενεργές περιπτώσεις είναι 78.956.

Τον Μάρτιο η Μπογκοτά επέβαλε ένα lockdown σε όλη τη χώρα που διήρκησε πάνω από πέντε μήνες. Σήμερα η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ πιο χαλαρή φάση «επιλεκτικής» καραντίνας που επιτρέπει την εστίαση και διεθνείς πτήσεις.

Συναυλίες και άλλες μεγάλες εκδηλώσεις εξακολουθούν να απαγορεύονται και χερσαία και θαλάσσια σύνορα παραμένουν κλειστά.

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας στην πρωτεύουσα, όπου εντοπίζεται το 1/3 των κρουσμάτων μόλυνσης όλης της χώρας, βρίσκονται περίπου στο 50% χωρητικότητας, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Μόνο «εισαγόμενα» κρούσματα στην Κίνα

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 14 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 15 την προηγουμένη, διευκρινίζοντας ότι ήταν όλα «εισαγόμενα», σύμφωνα με την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που επαληθεύεται πως έχουν προσβληθεί αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν μειώθηκε σε 26, από 30 την προηγουμένη, αν και αυτές οι περιπτώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στους αριθμούς των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που δίνει στη δημοσιότητα το Πεκίνο.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 85.351 επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

 

Διαβάστε επίσης