Lady Gaga: Είχε αυτοκτονικές σκέψεις κάθε μέρα

 

Η Lady Gaga άνοιξε την καρδιά της και μίλησε για τον αγώνα που δίνει σχετικά με την ψυχική της υγεία, καθώς και για τη μάχη της με την κατάθλιψη, καθώς δυσκολεύτηκε πολύ να διαχειριστεί το γεγονός ότι είναι διάσημη.

Συγκεκριμένα, η 34χρονη ποπ σταρ αναφέρθηκε στη διαδικασία που βρίσκεται προσπαθώντας να ξαναβρεί τον εαυτό της, αφού διαπίστωσε ότι το alter ego της, την απομάκρυνε πολύ από τον αληθινό εαυτό της, τη Στέφανι Τζερμανότα.

Δίνοντας μια συγκινησιακά φορτισμένη συνέντευξη στον Λι Κόουαν και στην εκπομπή «Sunday Morning», του CBS, είπε: «Ο μεγαλύτερος εχθρός μου είναι η Lady Gaga, αυτό σκέφτηκα. Ο μεγαλύτερος εχθρός μου είναι αυτή».
«Δεν μπορείς να πας στο μανάβικο τώρα. Αν πας για δείπνο με την οικογένειά σου κάποιος έρχεται στο τραπέζι. Δεν μπορείς να γευματίσεις με την οικογένειά σου χωρίς να ασχοληθούν με εσένα, πάντα όλα γυρίζουν γύρω από εσένα. Συνέχεια όλα έχουν να κάνουν σχετικά με εσένα», εξομολογήθηκε η εκκεντρική τραγουδίστρια.

Η Lady Gaga προωθώντας το νέο της άλμπουμ, «Chromatica», είπε ότι τα τραγούδια αποτελούν μια εικόνα για τη σκοτεινή πλευρά της ζωής της, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων που δίνει για την ψυχικής της υγεία. «Δεν υπάρχει ένα τραγούδι σε αυτό το άλμπουμ που δεν είναι αλήθεια, ούτε ένα», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τον στίχο «Pop a 911», του τραγουδιού «911», η Lady Gaga δήλωσε πως είναι μια αναφορά στη φαρμακευτική που έπρεπε να πάρει όταν πανικοβαλλόταν επειδή είναι η Lady Gaga.

Όταν ρωτήθηκε τι ήταν αυτό το «τόσο σκοτεινό» εκείνη την εποχή, είπε ότι είχε «παραιτηθεί εντελώς από τον εαυτό της».

«Μισούσα να είμαι διάσημη, μισούσα να είμαι σταρ. Ένιωθα εξαντλημένη και πως είχα αδειάσει. Δεν είναι πάντα εύκολο, αν έχεις ψυχικά προβλήματα, να αφήσεις άλλους ανθρώπους να το δουν. Συνήθιζα να αυτοτραυματίζομαι κι έλεγα, “Κοίτα έκοψα τον εαυτό μου, βλέπεις, πονάω”. Γιατί δεν πίστευα ότι κάποιος θα μπορούσε να το δει, αφού η ψυχική υγεία, είναι αόρατη».

 

 

 

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η Lady Gaga, είχε αυτοκτονικές σκέψεις κάθε μέρα. «Δεν καταλάβαινα γιατί πρέπει να ζήσω, εκτός από το να είμαι εκεί για την οικογένειά μου. Αυτή ήταν μια πραγματική σκέψη και αληθινό συναίσθημα, γιατί πρέπει να παραμείνω εδώ; Έζησα σε αυτό το σπίτι, ενώ οι άνθρωποι με παρακολούθησαν για μερικά χρόνια για να βεβαιωθούν ότι ήμουν ασφαλής», περιγράφει η Lady Gaga και συγκλονίζει.

Το γεγονός ότι της συμπεριφέρονταν σαν να είναι αντικείμενο, το έκανε πιο δύσκολο, όπως δήλωσε η ίδια. «Αν είμαι στο μανάβικο και κάποιος έρχεται πολύ κοντά μου και βάζει ένα κινητό τηλέφωνο ακριβώς στο πρόσωπό μου και αρχίζει να τραβά φωτογραφίες, με πιάνει απλά πανικός, πόνος σε όλο το σώμα. Με πιάνει πραγματικός φόβος», εξομολογήθηκε φορτισμένη συναισθηματικά. «Είναι σαν να είμαι ένα αντικείμενο, και όχι ένα άτομο», πρόσθεσε.

Η Lady Gaga, η οποία σε παλαιότερη συνέντευξή της έχει δηλώσει ότι την βίασαν όταν ήταν 19 χρονών, είπε ότι γεννήθηκε για να κάνει μουσική και παρά όλα όσα έχει περάσει, πρέπει να συνεχίσει. Τελειώνοντας, ανέφερε το εξής: «Το ορκίζομαι στα μελλοντικά μου αγέννητα παιδιά, δεν ξέρω γιατί αλλά πρέπει να το κάνω».

Η κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ υπήρξε μια σημαντική πρόοδος για τη Lady Gaga, η οποία είπε ότι τη βοήθησε να βρει «έναν τρόπο να ξανά αγαπήσει τον εαυτό της». «Δεν μισώ πια τη Lady Gaga. Τώρα κοιτάζω αυτό το πιάνο και λέω “Ω Θεέ μου, το πιάνο μου, το πιάνο μου που αγαπώ τόσο πολύ. Το πιάνο μου, που με αφήνει να μιλήσω, το πιάνο μου που με αφήνει να κάνω ποίηση. Το πιάνο μου, που είναι δικό μου».