Σπ. Μυλωνάς: "Τι ακριβώς συνέβη στη συνεδρίαση της Τετάρτης"

 

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ενημέρωση:

Τις τελευταίες ημέρες διακινήθηκε, σε μεγάλο βαθμό, μια κατασκευασμένη και ανακριβής εικόνα για όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης 23/9 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου. Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων τα πραγματικά περιστατικά κατά πλήρη χρονική ακολουθία, έχουν ως εξής:

(1) Προς συζήτηση έχει εισαχθεί στη συνεδρίαση το θέμα της πιθανής μετακίνησης της Λαϊκής Αγοράς στην Κάτω Αχαΐας.

(2)  Αναίτια και χωρίς λόγο ανέβηκαν οι τόνοι από την αξιωματική αντιπολίτευση και σημειώθηκε μια ζωηρή συζήτηση για τον τίτλο του θέματος, συζήτηση διαδικαστικού χαρακτήρα άνευ ουσίας.

(3) Επί του θέματος τοποθετήθηκε δύο φορές ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κ. Αχαΐας και εξέφρασε με πλήρη άνεση τις απόψεις του.

(4) Επακολούθησαν φραστικές αντεγκλήσεις μεταξύ του προέδρου της τοπικής κοινότητας Κάτω Αχαΐας και Μαζαρακίου.

(5) Ο επί κεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ύψωσε ξαφνικά και χωρίς λόγο  κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης ενώ ο Πρόεδρος του Συμβουλίου και δημοτικοί του σύμβουλοι, προς τιμήν τους, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να κατευνάσουν. 

(6) Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ζητάει, σύμφωνα με τον κανονισμό από δημοτικό σύμβουλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απομακρυνθεί από την αίθουσα συνεδριάσεων προκειμένου να ηρεμήσει.

(7) Ο επί κεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθεται με αγοραίες εκφράσεις στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και αποχωρεί προσωρινά από την αίθουσα.

(8) Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κάτω Αχαΐας φεύγει τρέχοντας από την αίθουσα συνεδριάσεων και λίγο μετά επιτίθεται, εκτός αιθούσης, στον πρόεδρο της κοινότητας Μαζαρακίου.

(10) Η συνεδρίαση, μετά τη σύντομη διακοπή της, συνεχίστηκε κανονικά και ολοκληρώθηκε με μόνη απούσα την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτά είναι τα πραγματικά περιστατικά που επιβεβαιώνονται πλήρως και από το βίντεο της συνεδρίασης που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση επιχείρησε να διακινήσει με ανακριβή και ψευδή περιγραφή ο επί κεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ατυχώς βρήκε κάλυψη σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης.

Στην ατυχή αυτή συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, εντύπωση προκαλεί η συμπεριφορά του προέδρου της κοινότητας Κάτω Αχαΐας. Είναι τουλάχιστον λυπηρό ένας αιρετός και κυρίως ένας εν ενεργεία αστυνομικός υπάλληλος να εμπλέκεται σε χειροδικίες στο χώρο έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και στη συνέχεια να παριστάνει το θύμα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ευτυχής με όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Ντρέπομαι και λυπάμαι γι’ αυτές τι συμπεριφορές ειδικότερα όταν ενορχηστρωτής και πρωταγωνιστής τους είναι ο επί πενταετία δήμαρχος που πυροδότησε τα γεγονότα και την τροφοδότησε την ψευδή εκδοχής τους.

Από την πλευρά μου δηλώνω αποφασισμένος να περιφρουρήσω τη σοβαρότητα, την ευπρέπεια και τη δημοκρατική τάξη στις συνεδριάσεις του Σώματος. Όσοι φιλοδοξούν να κάνουν καριέρα με ύβρεις και προβοκάτσιες σύντομα θα διαπιστώσουν το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται. Τέλος και σε ότι μας αφορά το μόνο μας μέλημα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων του δημότη και όχι τα προσωπικά αδιέξοδα του τ. δημάρχου».