Πάτρα: Ερχονται βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές - Ο καιρός μέχρι την Τρίτη

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως έως 8 μποφόρ, καθώς και η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των φαινομένων που αναμένονται, από το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.

Όπως αναφέρεται στο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού ο καιρός από τη νύχτα της Παρασκευής (25/9) θα παρουσιάσει μεταβολή από τα βορειοδυτικά, με έντονα φαινόμενα, που το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά και τα βόρεια. Τα κύρια χαρακτηριστικά τους θα είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες καθώς και οι θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως έως 8 μποφόρ.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ METEOCLUB

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Σάββατο 26/9: Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην πόλη τις πρωϊνές ώρες, οπότε και αναμένεται η διέλευση του ψυχρού μετώπου από την περιοχή. Άστατος με διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες για το υπόλοιπο της ημέρας με βελτίωση από τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 20-25oC και οι άνεμοι ΝΔ 5-6bf και κατά τόπους 7bf κατά το πέρασμα του μετώπου.

Κυριακή 27/9: Βελτιωμένος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 18-22oC με τους ανέμους να πνέουν ΝΔ 3-4bf.

Δευτέρα 28/9: Κακοκαιρία κατά το δεύτερο μισό της ημέρας με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα να απασχολούν την πόλη κατά την διάρκεια των μεσημβρινών και κυρίως των απογευματινών ωρών. Βελτίωση από το βράδυ και μετά. Θερμοκρασία από 19-25oC και οι άνεμοι ΝΔ διευθύνσεων 5-6bf.

Τρίτη 29/9: Αρχικά άστατος με σποραδικούς όμβρους με ουσιαστική βελτίωση από τις πρωινές-προμεσημβρινές ώρες. Ο υδράργυρος σε μικρή πτώση με τους ανέμους να στρέφονται σε ΒΔ στα 4-5bf.

 

ΥΓ: Προσοχή στην αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα κατά την διάρκεια των φαινομένων!

 

ylmlkhvzll5f6e0e14b5e93.jpg

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σάββατο 26/9: Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες και από τα ΒΔ. Ωστόσο, κατά τόπους μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στο Ιόνια θα πνέουν Δ-ΝΔ 5-6bf με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τις μεσημβρινές ώρες τους 23-25oC κατά Μ.Ο.

Κυριακή 27/9: Βελτιωμένος καιρός με τοπικές βροχές από τις αργά βραδυνές ώρες στο Β.Ιόνιο και την παράκτια Ήπειρο. Άνεμοι από Δ-ΝΔ διευθύνσεις στα 4-5bf και η θερμοκρασία σε πτώση με τις μέγιστες να μην ξεπερνούν τους 22-23oC.

Δευτέρα 28/9: Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά από τα ΒΔ με τα φαινόμενα να μετατοπίζονται σταδιακά νοτιότερα επηρεάζοντας το σύνολο της δυτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν ΝΔ 5-6bf και ο υδράργυρος δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 29/9: Άστατος με μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Ουσιαστική βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες σε όλα τα δυτικά. Οι άνεμοι ΒΔ διευθύνσεων 4-5bf με την θερμοκρασία να μην σημειώνει εκ νέου αξιοσημείωτη μεταβολή.

 

Με καλές καιρικές συνθηκες απουσία φαινομένων αναμένεται η αλλαγή της σκυτάλης με τον Οκτώβριο, με το μοτίβο να μην αλλάζει, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας με τον υδράργυρο να σημειώνει άνοδο το Σ/Κ 3-4/10.

 

Επιμέλεια Πρόγνωσης για Πάτρα και Δυτ. Ελλάδα : Νικόλας Σερέτης

Ρωμανός Πατρών
&
Για το www.meteoclub.gr : Nick-Stormlover

Διαβάστε επίσης