Πάτρα: "Έσβησε" στο νοσοκομείο η 54χρονη, που κατέρρευσε στην περιοχή της Αγίας Σοφίας

Παρά την επαναφορά της που πέτυχαν αστυνομικοί και διασώστες του ΕΚΑΒ

 

Δεν κατάφερε, δυστυχώς, να κρατηθεί στη ζωή η 54χρονη Αναστασία Παπαμιχαλοπούλου που κατέρρευσε χθες στη λαϊκή της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα, στη συμβολή των οδών Έλληνος Στρατιώτου και Αγίας Σοφίας.

Για την επαναφορά της έγινε ολόκληρη κινητοποίηση αστυνομίας και ΕΚΑΒ οι οποίοι μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες 40 λεπτών κατάφεραν να επαναφέρουν τον σφυγμό της και διασωληνωμένη μεταφέρθηκε από κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Ωστόσο το μεσημέρι η γυναίκα κατέληξε.

Πάτρα: Αυτοί είναι οι δύο αστυνομικοί που έσωσαν 50χρονη - Συγχαρητήρια από τον πρόεδρο της Ένωσης: "Κάνουν υπερήφανους το Σώμα" - ΦΩΤΟ

Το ιστορικό

Πρώτοι στο σημείο έφτασαν δύο αστυνομικοί που έκαναν στην γυναίκα καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, ενώ σε μόλις λίγα λεπτά αφίχθηκε και μοτοσικλετιστής διασώστης του ΕΚΑΒ ο οποίος προχώρησε άμεσα σε απινίδωση. 

Η Μονάδα του ΕΚΑΒ με γιατρό ακολούθησε, παραλαμβάνοντας την γυναίκα εν ζωή προκειμένου να γίνει η διακομιδή της στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας. 

Ακολούθησαν συντονισμένες ενέργειες της Αστυνομίας προκειμένου το ασθενοφόρο να κινηθεί σύντομα προς το Νοσοκομείο. Υπό την καθοδήγηση του Κέντρου Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν στην περιοχή και "άνοιγαν" δρόμο από τη μίνι περιμετρική.

Αλλοι δικυκλιστές είχαν πάει στο ύψος της Γούναρη ώστε να "ανοίξει" και εκεί ο δρόμος για να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση. Δυστυχώς όμως η γυναίκα δεν τα κατάφερε...

Πάτρα: Της έδωσαν ζωή ο αστυνομικός και ο διασώστης του ΕΚΑΒ-Η 50χρονη κατέρρευσε και αμέσως κινητοποιήθηκε ολόκληρος μηχανισμός

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ