Αχαΐα: 1.5 εκ. ευρώ τα κέρδη "προϊόντων" φυτείας που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ - "Επαγγελματική" η υποδομή με ... ειδικό παρατηρητήριο!

 

Άλλο ένα ακόμη "χτύπημα" κατά των ναρκωτικών από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών. 

Στο πλαίσιο των αδιάλειπτών δράσεων και ελέγχου περιοχών εντοπίστηκε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβαση περιοχή κοντά στον ποταμό Σελινούντα, μεγάλη φυτεία. 

Πιο συγκεκριμένα το δύσβατο σημείο με την "πλούσια" φυτεία, εντοπίστηκε στα ορεινά των Καλαβρύτων, στο Καρούσι. 

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε το πρωί της Παρασκευής από αστυνομικούς του Τμηματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρων με τη συνδρομή Αστυνομικών της ομάδας ΟΠΚΕ Αχαΐας και του αστυνομικού τμήματος Καλαβρυτων.

Στο σημείο, εντοπίστηκαν και ξεριζώθηκαν 710 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,5 έως 2,5 μέτρα! Στο χώρο της φυτείας, εντοπίστηκαν υλικά και εξοπλισμός ανάπτυξης και υδροδότησης της καλλιέργειας, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Χαρακτηριστική είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η μεθοδολογία δράσης των καλλιεργητών. Οι δράστες φαίνεται να ήταν πολύ καλά οργανωμένοι και "επαγγελματίες". Τόσο από την επιλογή της θέσης, την υποδομή, καθώς είχε στηθεί σύστημα ύδρευσης με αυτοσχέδια δεξαμενή (!), αλλά και των μέτρων προφύλαξης - αφού είχε διαμορφωθεί ειδικό παρατηρητήριο κοντά στη φυτεία!  

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε περίπτωση που τα ναρκωτικά "έπεφταν" στην αγορά, τα κέρδη θα ξεπερνούσαν το 1.500.000 ευρώ, αφού υπολογίζονται περίπου στα 500 κιλά κάνναβης. 

Για την υπόθεση, διενεργείται προανάκριση για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ