Στην τύχη του αφέθηκε το πολύπαθο δημοτικό σχολείο Φαρρών... ΦΩΤΟ

 

Το πολύπαθο δημοτικό σχολείο Φαρρών συνεχίζει να αφήνεται στην τύχη του, καταγγέλλει ο συμπολίτης Διαμαντής Κανελλόπουλος.

Και συνεχίζει: Μαθήματα που παραδίδονται σε προκατασκευασμένες αίθουσες, ετοιμόρροπα κτήρια που στέκουν ακόμα αν και έχει ληφθεί απόφαση για κατεδάφιση, και εργασίες στο περιβάλλοντα χώρο που έχουν ξεπεράσει κατά 4 φορές το χρονοδιάγραμμα με την ανοχή των αρμοδίων, συνθέτουν μία εικόνα ακατάλληλη προς τη νέα γενιά !

Και για να γίνω ποιο συγκεκριμένος, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, έχει κριθεί ακατάλληλη και ευάλωτη σε περίπτωση σεισμού ! Επ’αυτού, έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δήμου Ερυμάνθου στις 15  Δεκεμβριου  του 2019 για άμεση κατεδάφιση της. Ουδέποτε όμως εκτελέστηκε εως σήμερα βάζοντας την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών σε δεύτερη μοίρα.

Ερωτώ την δημοτική αρχή, τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, γιατί ?

Ενώ η σχολική χρονιά έχει αρχίσει, οι εργασίες συντήρησης και επισκευής, στο ίδιο δημοτικό σχολείο, δεν έχουν ολοκληρωθεί, με τον εργολάβο να έχει πάρει παράταση περάτωσης του έργου τέσσερις φορές. Όχι μία , όχι δύο , αλλά τέσσερις φορές παρατάθηκε η προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών. Η δημοτική αρχή με τον τρόπο αυτό επέτρεψε να διαιωνιστεί μίας μικρής κλίμακας επέμβαση, αδιαφορώντας για την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας !

Ερωτώ την δημοτική αρχή, τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, γιατί ?

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που κρούω τον κώδωνα του κινδύνου αφού η ασφάλεια των πολιτών βρίσκεται σε κίνδυνο με υπαιτιότητα της δημοτικής αρχής.
Με την ελπίδα πως δρομολογείται το προ εβδομάδος δημοσιευμένο ζήτημα της ποιότητας του νερού, συνιστώ στην άμεση εφαρμογή της απόφασης περι κατεδαφίσεως της ετοιμόρροπης αίθουσας, και στην ταχύτατη περάτωση των εργασιών.

Κύριε δήμαρχε, Δάσκαλε που δίδασκες, και νόμο δεν εκράτεις …