Δυτική Αχαΐα: Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου για την επεισοδιακή συνεδρίαση - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

 

Παρέμβαση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Κουνάβη, προκάλεσαν τα επεισόδια που έγιναν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου δυτικής Αχαΐας, το βράδυ της Τετάρτης.

Η επίσημη τοποθέτηση που εστάλη στα τοπικά μμε έχει ως εξής: 

Δυτική Αχαΐα: Μπουνιές και "γαλλικά" στο δημοτικό συμβούλιο - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ με όλα όσα συνέβησαν στην επεισοδιακή συνεδρίαση

Δεν υπάρχουν πλέον λόγια να περιγράψει κανείς την καταδικαστέα και ανάρμοστη συμπεριφορά του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της 23ηςΣεπτεμβρίου 2020. Και όχι μόνον αυτό, αλλά με τις δηλώσεις του που ακολούθησαν εμπαίζει χωρίς να ερυθριά τους πολίτες της Δυτικής Αχαΐας με τη δήθεν επίκληση των δημοκρατικών αρχών.

 

Κάθε φορά που επικαλούμαστε στο δημόσιο λόγο μας τις αρχές της Δημοκρατίας, οφείλουμε εμπράκτως να σεβόμαστε τα θεσμικά όργανα και τις αντίστοιχες διαδικασίες που απορρέουν από αυτά. Έτσι, θα περίμενε κανείς από έναν πρώην Δήμαρχο και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να σέβεται και να υπηρετεί αυτές τις αρχές. Θα έπρεπε, πρωτίστως, αυτός που έχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις να μην παραβιάζει τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβούλιου και με τη στάση του να συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του Οργάνου αποφεύγοντας τη δημιουργία κλίματος οξύτητας. Δυστυχώς όμως για αυτόν, έχει επιλέξει άλλον δρόμο, τον δρόμο της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, της φωνασκίας και όπως ξεκάθαρα φαίνεται, των ύβρεων.

 

Οι εποχές στο Δημοτικό Συμβούλιο όμως έχουν αλλάξει και οι δημότες πλέον είναι συμμέτοχοι στις συνεδριάσεις του και ενημερώνονται για όσα συμβαίνουν στην αίθουσα διεξαγωγής του. Και επειδή η δημοκρατία διασφαλίζεται και με διαφάνεια και ενημέρωση, καλούμε τους δημότες να κρίνουν οι ίδιοι αυτή την συμπεριφορά. Ο πρώην Δήμαρχος ίσως να μην έχει την ευθιξία να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους δημότες για την συμπεριφορά του και τις αγοραίες εκφράσεις του, όπως αποτυπώθηκαν τόσο στην προχθεσινή συνεδρίαση όσο και στις χθεσινές του δηλώσεις, αλλά οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μάρτυρες των πραγματικών γεγονότων. Η αλγεινή του στάση, όπως καταγράφεται στο video της συνεδρίασης, είναι αυτή που θα στιγματίζει και θα συνοδεύει τα έργα και τις ημέρες του στα κοινά, που έτσι κι αλλιώς δεν έχει να έχει να επιδείξει τίποτε καλύτερο .

 

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης είναι ταυτόχρονα ο ηθικός αυτουργός για όσα καταδικαστέα συνέβησαν έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, αφού, όπως φαίνεται από το βίντεο, δυναμίτισε το κλίμα της συνεδρίασης και δεν δίστασε να προβεί σε χυδαίους χαρακτηρισμούς απέναντι στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, γεγονός, που έκτος από την προσβολή στα φυσικά πρόσωπα, αποτελεί ύβρη προς τους θεσμούς του προέδρου του Δ.Σ και του δημάρχου και θυμίζει συμπεριφορές ακραίων που συλλήβδην ο ελληνικός λαός τις έχει καταδικάσει σε πανελλαδικό επίπεδο. Ευτυχώς όμως οι πολίτες της Δυτικής Αχαΐας, που δεν ανέχονται τέτοιο ήθος για τα δημόσια πρόσωπα, τους έβαλαν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και μόνο ως "πολιτικούς σκελετούς" τους αντιμετωπίζουν.

 

Τέλος, σε ό,τι με αφορά, ως Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, είμαι εκ της θέσης μου υποχρεωμένος να διασφαλίσω την ομαλή λειτουργία των δημοκρατικών διαδικασιών και διαβεβαιώνω τους πολίτες της Δυτικής Αχαΐας ότι θα το πράξω με κάθε τίμημα και απέναντι σε οποιονδήποτε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο επιχειρήσει για ιδιοτελείς λόγους εκτροπές και παρεκτροπές, υπονομεύοντας την αξιοπιστία και τον θεσμικό ρόλο του πιο αντιπροσωπευτικού θεσμικού οργάνου, του κοινοβουλίου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Ο λαός της Δυτικής Αχαΐας έχει δώσει σαφέστατη εντολή να πάει ο τόπος μπροστά και αυτή την εντολή οφείλουμε να υπηρετήσουμε από όποια θέση έχει ταχθεί ο καθένας μας. Άλλωστε όλοι μας κρινόμαστε από το ρόλο, την ευθύνη, την στάση και την προσφορά μας στον τόπο μας, μόνο από τους ίδιους τους πολίτες.