Πάτρα: Της έδωσαν ζωή ο αστυνομικός και ο διασώστης του ΕΚΑΒ-Η 50χρονη κατέρρευσε και αμέσως κινητοποιήθηκε ολόκληρος μηχανισμός

 

Η 50χρονη γυναίκα που είχε βγάλει βόλτα το κατοικίδιό της κατέρευσε στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Έλληνος Στρατιώτου.

Όπως ήταν φυσικό στην περιοχή επικράτησε πανικός. Πρώτος στο σημείο έφτασε αστυνομικός ο οποίος έκανε στην γυναίκα καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, ενώ σε μόλις λίγα λεπτά αφίχθηκε και μοτοσικλετιστής διασώστης του ΕΚΑΒ ο οποίος προχώρησε άμεσα σε απινίδωση. 

Η Μονάδα του ΕΚΑΒ με γιατρό ακολούθησε, παραλαμβάνοντας την γυναίκα εν ζωή προκειμένου να γίνει η διακομιδή της στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας. 

Ακολούθησαν συντονισμένες ενέργειες της Αστυνομίας προκειμένου το ασθενοφόρο να κινηθεί σύντομα προς το Νοσοκομείο. Υπό την καθοδήγηση του Κέντρου Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν στην περιοχή και "άνοιγαν" δρόμο από τη μίνι περιμετρική.

Αλλοι δικυκλιστές είχαν πάει στο ύψος της Γούναρη ώστε να "ανοίξει" και εκεί ο δρόμος για να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση στη μεταφορά του ασθενούς. Η γυναίκα ήδη βρίσκεται στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου.

 

Διαβάστε επίσης