Μαρκουλάκης για κορονοϊό: Το θέατρο μπορεί να γίνει χώρος με σχετικά μεγάλη ασφάλεια για τους θεατές του

 

 

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σε συνέντευξή του στο Mega αναφέρθηκε στη νέα παράσταση "Το τρίτο στεφάνι" που θα ανεβάσει στο Παλλάς αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα θέατρα λόγω κορονοϊού.

Για τον κ. Μαρκουλάκη, το εγχείρημα αυτό αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τις θεατρικές σκηνές, καθώς μιλάει για την Ελλάδα του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα και για ανθρώπους που πέρασαν πολύ μεγάλες δυσκολίες και αντιξοότητες.

«Άνθρωποι που άντεξαν, δημιούργησαν και τα κατάφεραν. Όπως τα κατάφεραν αυτοί, έτσι θα τα καταφέρουμε κι εμείς», είπε χαρακτηριστικά.

Για τα κλειστά θέατρα, ο κ. Μαρκουλάκης υποστήριξε πως αυτό που φοβίζει τους υγειονομικούς είναι ο απόλυτος αριθμός των θεατών, ο μεγάλος αριθμός σε έναν κλειστό χώρο. Αυτό είναι απολύτως κατανοητό. Ωστόσο αν τηρούνται σωστά τα μέτρα, το θέατρο μπορεί να γίνει χώρος με σχετικά μεγάλη ασφάλεια για τους θεατές του. "Το θέατρο σε σχέση με τα μπαρ είναι πιθανόν εξίσου ή και περισσότερο ασφαλές" τόνισε.

«Πρέπει να μάθουμε και στο θέατρο να υπάρχουμε με τον κορονοϊό. Υποστηρίζουμε ότι μπορεί να είναι ασφαλές. Στο θέατρο δεν τρως δεν πίνεις, δεν μιλάς, φοράς μάσκα προσερχόμενος και κατά τη διάρκεια. Στο θέατρο μπορείς να λάβεις λίγο καλύτερα θέατρα ασφάλειας» σημείωσε.

"Ότι γράφεις στα social είναι δημόσιος λόγος, πρέπει να το μάθετε. Ξεκίνησε από τα μέτρα για την Αττική και στην προσπάθεια που έκαναν οι άνθρωποι του Πολιτισμού και το υπουργείου να ληφθούν υπόψη τα επιχειρήματα που σας είπα. Και λήφθηκαν υπόψη και το να μην κλείσουν τα ανοιχτά θέατρα στην Αττική ήταν μια πολιτική απόφαση. Εγώ θα πω μόνο αυτό σε ότι αφορά τη δική μου συμμετοχή, έκανα το λάθος να είμαι απρόσεκτος στη διατύπωσή μου, των ευχαριστηρίων για το ότι έμειναν ανοιχτά τα θέατρα, γράφοντας τη φράση "ενάντια στις εισηγήσεις των υγειονομικών". Προφανώς και το δηλώνω τώρα, δεν εννοώ ότι πήγε κάποιος ή ότι πρέπει γενικά να πηγαίνουμε εναντίον στις εισηγήσεις των υγειονομικών. Η δική μου συμπεριφορά και τρόπος μέχρι τώρα, το έχει αποδείξει ότι είμαι υπέρ των εισηγήσεων των υγειονομικών. Τους ειδικούς θα ακούμε, φυσικά" είπε σχετικά με την ανάρτησή του που συζητήθηκε.

Διαβάστε επίσης