Γώγος: Περιορισμένα lockdown σε δύσκολες περιοχές, όχι οριζόντια

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό, παίρνοντας τα αναγκαία μέτρα»

Οι μέρες που διανύουμε είναι κρίσιμες σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, καθώς, όπως όλα δείχνουν, είμαστε ένα βήμα πριν το lockdown. Και αυτό μετά τη χθεσινή (21.09) καταγραφή των 453 κρουσμάτων που σήμανε συναγερμό για το πόσο γρήγορα και εύκολα μεταδίδεται ο κορονοϊός.

«Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα το επόμενο 7ήμερο με 10ήμερο θα βγουν στο τραπέζι οι επόμενες δέσμες. Η προσπάθεια είναι να μην γίνει κάτι τέτοιο, να έχουμε βελτίωση των δεικτών» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.

«Η προσπάθεια θα γίνει για περιορισμένα lockdown, όχι οριζόντια, σε δύσκολες περιοχές. Είναι πιθανό, αν και αρκετά δύσκολο, να απομονώσεις κάποιες περιοχές από κάποιες άλλες» πρόσθεσε.

«Τι σημαίνει lockdown; Σύντομα θα έχουμε ανακοπεί τη διασποράς. Αλλά αυτό δεν μπορούμε να το συνεχίζουμε συνέχεια. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό, παίρνοντας τα αναγκαία μέτρα υπό συνθήκες επιτηρούμενης κανονικότητας

Για το συγχρωτισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο κ. Γώγος είπε ότι αποτελούν μία από τις βασικές εστίες υπερμετάδοσης, ότι η μάσκα προφυλάσσει σε ένα μεγάλο ποσοστό και μία από τις σημαντικές παραμέτρους είναι και η συχνή χρήση αντισηπτικών. «Πρέπει να αυξηθούν τα δρομολόγια» κατέληξε.

Για το θέμα του κορονοϊού στα σχολεία ο κ. Γώγος επισήμανε ότι «οι τάξεις πρέπει να αραιώσουν όσο γίνεται».

«Όν σε ένα μέτρο προστίθεται ένα βαρύτερο, το βαρύτερο είναι πιο δύσκολο να τηρηθεί και δημιουργείται φαύλος κύκλος» ανέφερε.

Διαβάστε επίσης