"Ιανός": Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία - Στην Καρδίτσα ο Πρωθυπουργός

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες, πριν από τη Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην Καρδίτσα. Όπως αναφέρουν κυβερνητικες πηγές, στις συναντήσεις του με τους τοπικούς φορείς θα γίνει αποτίμηση των ζημιών και θα αναλυθούν τα μέτρα και το σχέδιο αποκατάστασης. Συνολικά οι νεκροί από την κακοκαιρία είναι τρεις, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η 43χρονη γυναίκα.

Νεκρός εντοπίστηκε σήμερα ο 62χρονος που ήταν αγνοούμενος στην Καστανιά Καρδίτσας.

Όπως φαίνεται και στα πλάνα, οι πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο, προσπάθησαν να βρουν τον τρόπο να απεγκλωβίσουν το άψυχο σώμα του άτυχου άνδρα, του οποίου το σπίτι έχει "θαφτεί" κάτω από ξύλα, πέτρες και φερτά υλικά που κατέβηκαν από την πλαγιά μετά την επέλαση της κακοκαιρίας "Ιανός" . Η στέγη του σπιτιού του είχε καταρρεύσει και μοιάζει ισοπεδωμένο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από τις αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό, σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας, μιας 43χρονης οδηγού, η οποία αγνοείται στην περιοχή του Μουζακίου, αν και το αυτοκίνητό της βρέθηκε χθες. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες βοσκοί που βρίσκονται σε κτηνοτροφική μονάδα στο Μακρυχώρι, παραμένουν στον χώρο και δεν επιθυμούν να τους μεταφέρουν σε άλλο σημείο. Σήμερα θα γίνει προσπάθεια από τις αρμόδιες αρχές να τους προμηθεύσουν με είδη πρώτης ανάγκης.

Εκατοντάδες είναι οι κλήσεις που γίνονται από κατοίκους για αντλήσεις νερού σε κατοικίες και επιχειρήσεις, ενώ από χθες οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι της πόλης της Καρδίτσας δίνουν το δικό τους αγώνα, για να επανέλθουν στην κανονικότητα. Το νερό που μετατράπηκε σε λάσπη «τρύπωσε» σε καταστήματα και σπίτια, ενώ το τραγικό τοπίο συμπληρώνουν μισογκρεμισμένα κτίρια, κυρίως στο κέντρο της πόλης. Στον δήμο Μουζακίου η εικόνα του γκρεμισμένου κτιρίου του Κέντρου Υγείας δείχνει τη σφοδρότητα και την ένταση της κακοκαιρίας, ενώ τεράστιες και ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές γενικότερα στις υποδομές. Στον δήμο Παλαμά, η στάθμη του νερού στις κοινότητες Βλοχού και Μεταμόρφωσης είναι σε οριακό σημείο. Πρόκειται για περιοχές που το 1994 πλημμύρισαν με ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες. Επίσης, στον ίδιο δήμο, δύσκολη είναι η κατάσταση και στην κοινότητα Καλογριανών, τα οποία έχουν πλημμυρίσει.

Διαβάστε επίσης