"Καμπανάκι" Τσιόδρα για την Αττική: Ο αριθμός των νοσηλευομένων οδηγεί σε λήψη νέων μέτρων

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΙΑΣ

"Καμπανάκι" για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην Αττική από τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος προανήγγειλε νέα πιο αυστηρά μέτρα. Κατά τη διάρκεια της σημερινής τακτικής σύσκεψης για την πορεία της επιδημίας ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, μεταξύ άλλων είπε ότι "έχουμε ένα δεύτερο κύμα σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι σαφές αυτό". Αναφερόμενος στα νεώτερα στοιχεία στάθηκε ιδιαίτερα στην Αττική. "Ο μετακινούμενος μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών ανεβαίνει, γεγονός που είναι επίσης δείγμα της κυκλοφορίας στην Αττική περισσότερο. Στον χάρτη θετικότητας η Αττική ξεπερνά το 5%. Έχει μία σταδιακή άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που βάζουν την Αττική στο πορτοκαλί" , ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

"Ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι πλέον στους 554, είναι περίπου στο 20 με 30% των κλινών, ανάλογα την περιοχή που βλέπει κανείς", σημείωσε, προσθέτοντας ότι "αυτός είναι ένας από τους δείκτες που καθοδηγούν τη λήψη περισσότερων μέτρων" σε ό,τι "αφορά τις περιοχές της Αττικής".

Ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας και σε συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα, για τα οποία εξετάζεται η λήψη πρόσθετων μέτρων ελέγχου, ειδικά για ευάλωτες ομάδες. Στη σύσκεψη σημειώθηκε ότι παρά την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν αντιμετωπίζει έλλειψη κλινών εντατικής θεραπείας.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, o Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, o Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η Υφυπουργός αρμόδια για Θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων Κίμων Δρακόπουλος.

Διαβάστε επίσης