Κίνα : Lockdown σε μια ολόκληρη πόλη για… δύο κρούσματα κορονοϊού

 

Η Κίνα επέβαλε lockdown σε πόλη που βρίσκεται στα σύνορα με τη Μιανμάρ, ενώ ξεκίνησε εκστρατεία για να εξετάσει για κοροναϊό ολόκληρο τον πληθυσμό της που ξεπερνά τα 200.000 άτομα.

Οι αξιωματούχοι στην Ρουίλι της επαρχίας Γιουνάν αναφέρουν ότι η πόλη έχει μπει σε κατάσταση «εμπόλεμης» άμυνας κατά του κοροναϊού, μετά την εμφάνιση δύο κρουσμάτων μεταξύ ταξιδιωτών που επέστρεφαν από τη Μιανμάρ. Οι κάτοικοι έχουν διαταχθεί να παραμείνουν στο σπίτι, ενώ οι αρχές έχουν δημιουργήσει σημεία ελέγχου για να αποτρέψουν τον οποιονδήποτε από το να μπει ή να βγει από τη Ρουίλι και έχουν περιορίσει την πρόσβαση στις κοντινές συνοριακές περιοχές. Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν κλείσει.

Τεστ σε όλους τους κατοίκους

Την Πέμπτη δημιουργήθηκαν περισσότερα από 360 κέντρα για τεστ, ενώ προσλήφθηκαν σχεδόν 1.200 υπάλληλοι που θα τα διενεργούν σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Ο Ρουάν Τσένγκφα, αναπληρωτής γραμματέας της επιτροπής του κόμματος στη Γιουνάν, δήλωσε σε συνάντηση την Τετάρτη ότι οι τοπικές αρχές εφάρμοζαν αυστηρή πολιτική «εξονυχιστικού ελέγχου, αυστηρής καραντίνας. Κανείς δεν μπαίνει και κανείς δεν βγαίνει». Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης είχαν εξεταστεί 60.000 άνθρωποι.

Οι αρχές αναφέρουν επίσης ότι θα καταστείλουν την παράτυπη μετανάστευση και θα απελάσουν οποιονδήποτε κάτοικο δεν μπορεί να αποδείξει ότι έχει άδεια μόνιμης παραμονής ή εργασίας.

Η Κίνα, η οποία έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, με περίπου 85.000 κρούσματα και 4.634 θανάτους, συνεχίζει τη μάχη της εναντίον των εισαγόμενων κρουσμάτων. Την Πέμπτη, η χώρα κατέγραψε εννιά νέα κρούσματα, όλα εκ των οποίων ήταν εισαγόμενα.

Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές έχουν αναφέρει ότι θα υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο ήδη από τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Χιλιάδες Κινέζοι επαγγελματίες υγείας, αλλά και το προσωπικό διάφορων κρατικών επιχειρήσεων έχουν ήδη λάβει δόσεις του πειραματικού εμβολίου της χώρας.

Στο τέλος του μήνα, το κινεζικό εμβόλιο θα περάσει και στη φάση των δοκιμών του σε παιδιά και εφήβους.

Πηγή: www.theguardian.com

Διαβάστε επίσης