Αγγλία: Δοκιμές με 1.000 οπαδούς στα γήπεδα

 

Δέκα ομάδες της English Football League θα φιλοξενούν μέχρι 1.000 οπαδούς στα γήπεδα τους, μετά από συμφωνία με τη βρετανική κυβέρνηση.

Οι Άγγλοι επιθυμούν την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα και μετά τη διεξαγωγή κάποιων φιλικών παρουσία κόσμου, σειρά παίρνουν τα επίσημα ματς. Έστω όχι της Premier League αλλά της EFL (English Football League), η οποία κατέληξε σε συμφωνία με την κυβέρνηση.

Αυτή προβλέπει ότι δέκα ομάδες θα μπορούν να έχουν μέχρι και 1.000 άτομα στις εξέδρες, με τους αρμόδιους να θέλουν να δουν πώς θα πάνε τα πράγματα, πριν δώσουν την άδεια τους για την επιστροφή του κόσμου και στα γήπεδα της Premier League.

Η σχετική ανακοίνωση της EFL αναφέρει τα εξής.

«Δέκα σύλλογοι της αγγλικής Football League θα επιτρέπεται να δέχονται θεατές σε αγώνες της Sky Bet League αυτό το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο του τρέχοντος πιλοτικού προγράμματος «επιστροφή των οπαδών». Σύμφωνα με την τρέχουσα καθοδήγηση, τα πλήθη θα περιοριστούν σε χωρητικότητα των 1.000, καθώς οι συζητήσεις συνεχίζονται με την κυβέρνηση σχετικά με την επιστροφή των φιλάθλων σε μεγαλύτερο αριθμό μετά την 1η Οκτωβρίου 2020.

Η κίνηση για επέκταση του προγράμματος ακολουθεί έναν επιτυχημένο πιλότο που πραγματοποιήθηκε στην Κέιμπριτζ Γιουνάιτεντ την περασμένη εβδομάδα, όταν οι οπαδοί παρευρέθηκαν σε έναν επαγγελματικό ποδοσφαιρικό αγώνα για πρώτη φορά από τον Μάρτιο».

Διαβάστε επίσης