Πάτρα: Έληξε η κατάληψη στο 2ο Λύκειο - Απολύμανση των χώρων - Η ανακοίνωση του Δήμου -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έληξε η κατάληψη που είχαν ξεκινήσει από χθες μαθητές στο 2ο Λύκειο της Πάτρας.

Οι μαθητές αποχώρησαν και ήδη ξεκίνησε διαδικασία απολύμανσης των χώρων του σχολικού σγκροτήγματος, δεδομένου πως εικεί φοιτεί ο γιός της Διοικητικής υπαλλήλου Νοσοκομείου που έχει βρεθεί θετική σε κορονοϊό.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο έχει υποβληθεί ο μαθητής, θα αποφασιστεί εάν το σχολείο θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 

 

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον ΕΟΔΔΥ και ενημέρωσε για το κρούσμα κορωνοϊού σε γονέα μαθητή του 2ου Λυκείου στην Πάτρα.

Ζήτησε να παρθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Αμέσως μετά ο Αντιδήμαρχος μαζί με τον υπεύθυνο για τον covid-19 της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Γιάννη Σίδερη, επισκέφτηκαν στο Σχολείο, συναντήθηκαν με την διευθύντρια και τον Σύλλογο καθηγητών και τους ενημέρωσαν για τα άμεσα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν.

Παράλληλα συνεργείο του Δήμου πραγματοποίησε καθαρισμό και απολύμανση των εξωτερικών χώρων και εξειδικευμένο συνεργείο πραγματοποίησε απολύμανση των εσωτερικών χώρων του Σχολείου.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με συσσωρευμένα προβλήματα χωρίς ουσιαστικά μέτρα υγειονομικής προστασίας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Οι 30.000 περίπου μαθητές της Πάτρας υποχρεούνται να κάνουν μάθημα στοιβαγμένοι σε τμήματα των 20 και 25 ατόμων.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση απέρριψε, λόγω «κόστους» και «δημοσιονομικού βάρους», τα δίκαια αιτήματα της Δημοτικής Αρχής, των Σωματείων, των Ομοσπονδιών, των Γονέων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Οι σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας αντιμετωπίζονται ως κόστος από τις κυβερνήσεις, χθεσινές και σημερινές.

Ως Δημοτική Αρχή, συνεχίζουμε να διεκδικούμε μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα μεταξύ άλλων:

-Δεκαπέντε (15) μαθητές ανά τμήμα.

-Την άμεση κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς, στα σχολεία όλων των βαθμίδων.

                              

-Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

-Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους μαθητές, άμεση υποδομή για δωρεάν δελτία υγείας και τεστ για τον κορωνοϊό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.