Πάτρα - Ημερίδα για τη «χρήση επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων"

 

«Η χρήση επεξεργασμένων υγρών  αποβλήτων…  λύση για την αντιμετώπιση της έλλειψης  υδάτινων πόρων»,  είναι το θέμα της Ημερίδας που διοργανώνουν σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο Βυζαντινό, ο Δήμος Πατρέων και η ΔΕΥΑΠ.

Καθηγητές Πανεπιστημίων της Πάτρας και του Bari καθώς και εκπρόσωποι των Δήμων Πατρέων και Ιταλικών πόλεων, θα παρουσιάσουν τις τεχνικές που εφαρμόζονται στην επαναχρησιμοποίηση  των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων για την  άρδευση δημοσίων πάρκων κ.α.,  με στόχο την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος. 

Η Ημερίδα  διοργανώνεται  στο πλαίσιο του έργου Rewater που χρηματοδοτείται από το InterregGreece-Italy, που υλοποιεί ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΠ, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και φορείς πόλεων της Ιταλίας.

Το πιλοτικό έργο Re-water εφαρμόζεται ήδη στον Βιολογικό καθαρισμό της Πάτρας και ο στόχος είναι με την απόκτηση της σχετικής τεχνολογίας, η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την εγκατάσταση επεξεργασίας του συνόλου των υγρών αποβλήτων που συγκεντρώνονται.

     

Το πρόγραμμα της Ημερίδας

 

09.30 – 09.50

Η συμβολή της χρήσης των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής – Κων/νος Κωνσταντακόπουλος, Δήμος Πατρέων, Τμήμα  Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Υπεύθυνος έργου  Re-Water

09.50 – 10.20

Η Υιοθέτηση νέων τεχνολογιών για την επαναχρησιμοποίηση λυμάτων – καθηγητής Danilo Spasiano, Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστημίου  Bari. 

10.20 – 10.50

Εγκατάσταση και λειτουργία της πιλοτικής μονάδας υπερδιήθησης στην Μονάδα Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων της ΔΕΥΑΠ – Αποτελέσματα και προτάσεις για τη χρήση του παραγόμενου νερού – Καθηγητής Χριστάκης Παρασκευά, Τμήμα Χημικών Μηχανικών , Πανεπιστήμιο Πατρών

10.50 – 11.20

AQP και βιώσιμη διαχείριση των υδάτων : τεχνολογική καινοτομία και επαναχρησιμοποίηση λυμάτων στην Gallipoli, Μηχανικός Fabrizio Dell'Anna, Acquedotto Pugliese SpA (Επιχείρηση Υδάτων της Απουλίας)

11.20 – 11.40

Διάλλειμα – Καφές

11.40 – 12.10

Ανακύκλωση Υγρών Αποβλήτων – Περιπτώσεις Εφαρμοσμένων Μελετών στην Ελλάδα – Καθηγητής Μιχαήλ Λεοντσινίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής (407/84), Ελένη Σαζάκη, εργαστήριο Δημόσιας Υγείας, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών.

12.10 – 12.30

Επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων και Κυκλική Οικονομία –Βασίλειος Κάντζαρης, Δήμος Πατρέων ,Δ/νση Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πρασίνου, Προϊστάμενος Τμήματος Μελετών Έργων Πρασίνου.

12.30 – 13.00

Έργο Re-Water  και οι επιδεικτικές δράσεις  στην Gallipoli, Μηχανικός Gianluca Perrone, Δήμος  Gallipoli.

13.00 – 13.30

Ασφαλής Επαναχρησιμοποίηση υγρών αποβλήτων και βιοστερεών  – Πέτρος Κόκκινος, Μεταδιδακτορικός ερευνητής, Εργαστήριο Τεχνολογίων Αειφορικής Διαχείρισης Αποβλήτων, Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας (ΣΘΕΤ).

13.30

Γεύμα 

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί   με  την τήρηση των προβλεπόμενων  Μέτρων  & Κανόνων  υγιεινής για το ϊο Covid-19”