Δείπνο εργασίας Μητσοτάκη και Ράμα με θέα την Ακρόπολη – Τι συζήτησαν

16/09/2020 | 08:31

 

 

Δείπνο προς τιμήν του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Εντι Ράμα, παρέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επ’ ευκαιρία της έλευσής του στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του Economist.

Στο δείπνο με θέα την Ακρόπολη παρευρέθη και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, οι δύο πρωθυπουργοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την πορεία των διμερών σχέσεων, καθώς και για την ευρωπαΐκή προοπτική της Αλβανίας, «την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει διαχρονικά, πάντα με σεβασμό στην σχετική αιρεσιμότητα που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει θέσει».

Εξέφρασαν δε την ικανοποίησή τους για την συνεργασία τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην παρουσία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία που -όπως τονίστηκε- πρέπει να αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών ενώ έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.

Δείπνο εργασίας Μητσοτάκη και Ράμα με θέα την Ακρόπολη – Τι συζήτησαν

Παράλληλα, Μητσοτάκης και Ράμα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απολύτως ομαλή ενσωμάτωση των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στη χώρα μας.

Τέλος, συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού, έτσι ώστε σύντομα οι δύο χώρες να διευθετήσουν τα ζητήματα που εκκρεμούν από το παρελθόν στο διμερές πλαίσιο και να απελευθερώσουν τη μεγάλη δυναμική που μπορεί να δημιουργήσει η στρατηγική σχέση των δύο χωρών.

Πάτρα: Αδιανόητο περιστατικό – Έβαλαν εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι του επειδή κατέθεσε ως μάρτυρας σε περιστατικό που εμπλέκονται (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκαριστικό περιστατικό βίας στην πλ. Γεωργίου – 15 άτομα πλάκωσαν στο ξύλο δύο ανήλικα αγόρια και τους τραυμάτισαν με κλειδιά τα πρόσωπα!

Θρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” η δικηγόρος Τέτη Τζαμαλούκα – Την Παρασκευή η κηδεία της

Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου: Πότε παραδίδονται τα τελευταία χιλιόμετρα

Πάτρα: Νέο επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων – Έστησε καρτέρι για να εκδικηθεί επειδή τον έδειραν το Σάββατο

Ξέσπασε ο Αντώνης Κανάκης: «13 ώρες εργασίας το 2025 σε μια ευρωπαϊκή χώρα και η Νίκη Κεραμέως με 1,3 εκατομμύριο»

Αχαΐα: Άνδρας υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Τούμπαρε ΙΧ – Ένα άτομο στο νοσοκομείο του Ρίου (ΒΙΝΤΕΟ)