Ξανθός: Επιπλέον περιοριστικά μέτρα επειδή δεν «μείναμε ασφαλείς»

15/09/2020 | 21:08

Η λήψη έκτακτων μέτρων στην Αττική μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων με SARS-CoV-2  και του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών «αναδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προβληματική κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας μετά το “άνοιγμα” της οικονομίας και του τουρισμού» σχολιάζει, μετά τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά, ο τομεάρχη Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

 Όπως σημειώνει, η κατάσταση είναι στο όριο  της απώλειας ελέγχου και «η προσπάθεια ωραιοποίησης της από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ προσβάλλει τη νοημοσύνη μας και δίνει “λάθος μήνυμα” στην κοινωνία».

Κατά τον κ. Ξανθό, «επειδή δεν “μείναμε ασφαλείς” λαμβάνονται επιπλέον περιοριστικά μέτρα και όχι επειδή “τα πάμε καλύτερα από το 1ο κύμα”, όπως μας είπε με θράσος ο κ. Μητσοτάκης».

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως αυτό που χρειάζεται τώρα είναι σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενισχυμένη και αποκεντρωμένη επιδημιολογική επιτήρηση και παρέμβαση, σε συνεργασία του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας με τις δημόσιες δομές ΠΦΥ, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς-επαγγελματικούς φορείς. «Μόνο με επιστημονική τεκμηρίωση, καλή εκτίμηση του κινδύνου, διαφάνεια, υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών και επαρκή προετοιμασία του ΕΣΥ, μπορεί να υπάρξουν κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις για την αποτελεσματική διαχείριση της νέας φάσης. Το στοιχείο της τοπικότητας είναι σημαντικό για στοχευμένα και δραστικά μέτρα Δημόσιας Υγείας, κάτι που προφανώς είναι δύσκολο  να γίνει σε επίπεδο δήμων του Λεκανοπεδίου και είναι πιο εφικτό σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων ή μεγάλων πολεοδομικών συγκροτημάτων» επισημαίνει ο κ. Ξανθός.

Πάτρα: Επιβεβαιώνεται ιατροδικαστικά η σοκαριστική καταγγελία πως16χρονος βίασε 12χρονη-Γνωρίστηκαν μέσω instagram-ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ – Ανακάλυψαν ναρκωτικά και όπλα μέσα σε σπίτι

Αχαΐα: Κι άλλο περιστατικό βίας με πρωταγωνιστές ανήλικους – Έστειλαν 17χρονο μαθητή στο νοσοκομείο

Αχαΐα: Σοκάρει η αυτοκτονία άνδρα – Βρέθηκε κρεμασμένος από δέντρο, εντοπίστηκε σημείωμα

Πάτρα: Μέσα σε Γυμνάσιο κακοποιήθηκε σεξουαλικά η 12χρονη – Αναμένεται δίωξη στον 16χρονο

Ο «Κος Αμιλκάρ» του Ρεφενέ στο θέατρο “Αγορά” για 2η εβδομάδα

Πάτρα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 16χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 12χρονης – Τι λέει ο δικηγόρος του-ΦΩΤΟ

Παρέμβαση Κασσελάκη για τον 18χρονο Μάριο – Ιταλοί αυτοδιοικητικοί στο πλευρό της μητέρας του