Ξανθός: Επιπλέον περιοριστικά μέτρα επειδή δεν «μείναμε ασφαλείς»

15/09/2020 | 21:08

Η λήψη έκτακτων μέτρων στην Αττική μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων με SARS-CoV-2  και του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών «αναδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προβληματική κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας μετά το “άνοιγμα” της οικονομίας και του τουρισμού» σχολιάζει, μετά τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά, ο τομεάρχη Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

 Όπως σημειώνει, η κατάσταση είναι στο όριο  της απώλειας ελέγχου και «η προσπάθεια ωραιοποίησης της από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ προσβάλλει τη νοημοσύνη μας και δίνει “λάθος μήνυμα” στην κοινωνία».

Κατά τον κ. Ξανθό, «επειδή δεν “μείναμε ασφαλείς” λαμβάνονται επιπλέον περιοριστικά μέτρα και όχι επειδή “τα πάμε καλύτερα από το 1ο κύμα”, όπως μας είπε με θράσος ο κ. Μητσοτάκης».

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως αυτό που χρειάζεται τώρα είναι σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενισχυμένη και αποκεντρωμένη επιδημιολογική επιτήρηση και παρέμβαση, σε συνεργασία του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας με τις δημόσιες δομές ΠΦΥ, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς-επαγγελματικούς φορείς. «Μόνο με επιστημονική τεκμηρίωση, καλή εκτίμηση του κινδύνου, διαφάνεια, υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών και επαρκή προετοιμασία του ΕΣΥ, μπορεί να υπάρξουν κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις για την αποτελεσματική διαχείριση της νέας φάσης. Το στοιχείο της τοπικότητας είναι σημαντικό για στοχευμένα και δραστικά μέτρα Δημόσιας Υγείας, κάτι που προφανώς είναι δύσκολο  να γίνει σε επίπεδο δήμων του Λεκανοπεδίου και είναι πιο εφικτό σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων ή μεγάλων πολεοδομικών συγκροτημάτων» επισημαίνει ο κ. Ξανθός.

Γρήγορη πίτσα με πάστα ελιάς και 3 τυριά

Μαρία Κωνσταντάκη: «Κατάλαβα ότι δεν θέλω να κάνω παιδί, υπάρχει το μητρικό ένστικτο με το σκυλάκι μου»

Πώς θα καταλάβετε ότι έχει ξεκινήσει η περίοδος των δοντιών

Καύσωνας: Πώς επηρεάζει το πεπτικό και την άμυνα του οργανισμού

Ανακοίνωσε τον Στάικο η ΑΕΛ!

Ο Τραμπ επαναλαμβάνει ότι τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν στο 1%

Μακρόν: Οι τελωνειακοί δασμοί εμποδίζουν την καταπολέμηση της φτώχειας

Κυριακή Γρίβα: Την Τετάρτη συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της