Πάτρα: "Πυρά" Δήμου στην Κυβέρνηση για την ολιγωρία στην αποστολή μασκών για τα σχολεία

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί τους εργαζόμενους της Αντιδημαρχίας Παιδείας και τους εθελοντές που με αυταπάρνηση το Σαββατοκύριακο εργάστηκαν για να γίνει κατορθωτό να προμηθευτούν μάσκες οι μαθητές όλων των σχολείων της πόλης μας.

Όπως είναι γνωστό η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) απέστειλε μάσκες στον Δήμο Πατρέων στο «παρά πέντε» (Σάββατο βράδυ)  κυριολεκτικά «χύμα».

Το ίδιο βράδυ το προσωπικό υποχρεώθηκε να κάνει καταμέτρηση, ταξινόμηση του υλικού και πακετάρισμα για να αποσταλεί στους υπόλοιπους Δήμους της Αχαΐας.

Την Κυριακή έγινε τεράστια προσπάθεια να καταμετρηθούν  και να διανεμηθούν οι μάσκες στα 264 σχολεία του Δήμου μας.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους Διευθυντές των σχολείων για την άμεση ανταπόκρισή τους και την παρουσία τους στον χώρο του Παμπελοποννησιακού, προκειμένου να παραλάβουν έγκαιρα τις μάσκες.

Σήμερα το πρωί εργαζόμενοι του Δήμου με οχήματα παραδίδουν υλικό στα σχολεία που δεν έγινε κατορθωτό να γίνει η παραλαβή την Κυριακή.

Οι εκπαιδευτικοί που μαζί με τους εργαζόμενους αφιέρωσαν χρόνο πολύτιμο ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία των σχολείων με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι.

Ντροπή πρέπει να νιώθουν αυτοί που με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα σήμερα έσπευσαν να χαρακτηρίσουν όλη αυτή την προσπάθεια «εικόνες ντροπής».

Κατανοούμε την απογοήτευσή τους. Άλλα προφανώς ανέμεναν. Αλλά για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή έγκαιρα και αποφασιστικά αντιμετώπισε ένα πρόβλημα που προκάλεσε η ολιγωρία της κυβέρνησης. Γιατί για μας, σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις, η ασφαλής λειτουργία των σχολείων δεν είναι «κόστος» αλλά προτεραιότητα.

Διαβάστε επίσης