Εκδήλωση Διάχυσης “FAME ROAD” στην Αιγιάλεια

«Food Art Movement Energy – the Road to Country Experience»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Εκδήλωση Διάχυσης “FAME ROAD” στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Food Art Movement Energy – the Road to Country Experience» με ακρωνύμιο «FAME ROAD», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020» και διοργανώθηκε από τον Δήμο Αιγιάλειας, ο οποίος αποτελεί τον τέταρτο εταίρο του έργου, την Πέμπτη 03 Σεπτεμβρίου 2020 στις 20:00, στον Οικισμό Φωνησκαριάς Αιγίου, στο εστιατόριο Λιόπετρο.

Στην εκδήλωση, απηύθυνε αρχικά χαιρετισμό ο κος Βασίλης Χριστόπουλος, συντονιστής της εκδήλωσης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, έκανε μία σύντομη εισαγωγή στο έργο “F.A.M.E. Road”, όπως επίσης ανέφερε και τους άλλους 4 εταίρους του έργου,  τον Επικεφαλής Εταίρο – Δήμο Gravina, τον Εταίρο 2 – Δήμο Grottaglie, τον Εταίρο 3 – Universus - Training And Innovation University Consortium από την Ιταλία και τον Εταίρο 5 – Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Πλαίσιο Συνεργασίας (ERFC), από την Ελλάδα. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος συμμετεχόντων προερχόμενοι από κύκλους επιχειρηματιών, τοπικών φορέων, υπηρεσιών του Δήμου Αιγιάλειας καθώς και του εταίρου 5. Πιο συγκεκριμένα, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πέρα από τον ο κ. Καλογερόπουλο Δημήτριο, ο κος Χριστόπουλος Βασίλης, Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Αιγιαλείας, η κα Τσουκαλά Μαρία, Πρόεδρος του ΔΗΚΕΠΑ και εκπρόσωποι του εταίρου 5, όπως ο κος Παπαγιαννόπουλος Ιωάννη. Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν επίσης Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αιγιάλειας, όπως ο κος Καραΐσκος Νικόλαος, ο κος Φραγκονικολόπουλος Γιώργος και η κα Γίδα Μαρία. 

Ο κος Χριστόπουλος Βασίλης, συντονιστής της εκδήλωσης, χαιρέτησε ένθερμα το κοινό και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που τίμησαν την εκδήλωση με  την παρουσία τους, ενώ στην συνέχεια έκανε μία σύντομη εισαγωγή στο έργο “F.A.M.E. Road”, όπως επίσης ανέφερε και τους άλλους 4 εταίρους του έργου,  το Επικεφαλής Εταίρο – Δήμο Gravina, τον Εταίρο 2 – Δήμο Grottaglie και τον Εταίρο 3 – Universus - Training And Innovation University Consortium από την Ιταλία και τον Εταίρο 5 – Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Πλαίσιο Συνεργασίας (ERFC), από την Ελλάδα.

Στην συνέχεια, την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Δήμου Αιγιαλείας κος Δημήτριος Καλογερόπουλος, δίνοντας έμφαση στην σημαντικότητα υλοποίησης του έργου «FAME ROAD» και της πλήρους εφαρμογής του, που θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής καθώς και των τοπικών προϊόντων.  

Ο κος Καλογερόπουλος στη συνέχεια έδωσε το λόγο ξανά στον κ. Χριστόπουλο, Εντεταλμένο Σύμβουλο του Δήμου Αιγιαλείας, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις που έχει ολοκληρώσει  μέχρι στιγμής ο Εταίρος 4 – Δήμος Αιγιάλειας, ανέφερε τον συνολικό προϋπολογισμό του έργου καθώς και του εταίρου 4, ενώ έκανε λόγο για τους στόχους του έργου.

Εν συνεχεία,  έκανε σαφή αναφορά στις προσδοκίες του Δήμου Αιγιάλειας με την συμμετοχή αυτή στο έργο F.A.M.E. Road, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει τα αποτελέσματα και τις εκροές που αναμένονται κατά την υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου. 

Στην συνέχεια, ο κος Παπαγιαννόπουλος, εκπρόσωπος του εταίρου 5, έκανε μία σύντομη παρουσίαση των δράσεων που έχουν υλοποιήσει μέχρι στιγμής στο έργο καθώς και πραγματοποίησε μία σύντομη περιήγηση στην επίσημη ιστοσελίδα του έργου.

Έπειτα, ο κος Χριστόπουλος συντονίζοντας την εκδήλωση έδωσε το βήμα στην κα Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, καταξιωμένη και βραβευμένη chef, η οποία ανέλαβε να παρουσιάσει τοπικά προϊόντα της περιοχής της Αιγιάλειας και να τα μαγειρέψει σε ανοιχτή κουζίνα μπροστά στο κοινό και να τους τα προσφέρει. Η κα Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου ολοκλήρωσε την παρουσίαση των συνταγών και στη συνέχεια η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη συμμετοχή του συνόλου “Α Companhia Artistica“.

Η 1Η Εκδήλωση Διάχυσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία ενώ στη διάρκεια της εκδήλωσης το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ήταν αμείωτο. 

Την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 100 συμμετέχοντες.

 

Διαβάστε επίσης