Η AXA ενεργοποιεί τον μηχανισμό Natural Catastrophes Response στις πλημμύρες της Εύβοιας

Εξετάζει την ενίσχυση του μηχανισμού

Στην ενεργοποίηση του ειδικού μηχανισμού Natural Catastrophes Response προχώρησε για μία ακόμα φορά η ΑΧΑ Ασφαλιστική, στηρίζοντας έμπρακτα τους ασφαλισμένους της μετά τις πλημμύρες του Αυγούστου στην Εύβοια.  

Η αυξανόμενη συχνότητα φυσικών φαινομένων στην Ελλάδα και τα νέα δεδομένα που επιφέρει η κλιματική αλλαγή καθιστούν σταθερά αναγκαία τη δημιουργία ενός μηχανισμού στήριξης των εκάστοτε πληγέντων αντίστοιχων καταστροφών. Αξιοποιώντας τη μεγάλη εμπειρία και την υψηλή τεχνογνωσία της στη διαχείριση αυτών των κινδύνων, η ΑΧΑ Ασφαλιστική, έχει δημιουργήσει από το 2014 τον ειδικό μηχανισμό Natural Catastrophes Response, χάρις στον οποίο παρέχει άμεσα ένα σύνολο υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους της. 

Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως αποτελεσματικό πλαίσιο, το οποίο έχει ήδη ενεργοποιηθεί σε πολλές σημαντικές περιπτώσεις καταστροφικών γεγονότων, όπως στη μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι, το Νέο Βουτζά, την Πεντέλη και την Κινέττα το 2018, τις πλημμύρες της Μάνδρας την προηγούμενη χρονιά και τους σεισμούς στην Κεφαλλονιά το 2014 και την Αθήνα πέρυσι. Αποδεικνύοντας την ικανότητα της ΑΧΑ να αφαιρεί όσο το δυνατόν περισσότερες έγνοιες από τους εκείνους που την εμπιστεύονται για την ασφάλισή τους, ο μηχανισμός Natural Catastrophes Response ενεργοποιήθηκε ξανά πριν λίγες ημέρες για την κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων της ΑΧΑ στα Βασιλικά Ευβοίας, οι οποίοι υπέστησαν τις συνέπειες των πρόσφατων πλημμυρών.    

Η εταιρεία - η οποία με δική της πρωτοβουλία επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με τους ασφαλισμένους της στην περιοχή -  προσέφερε σε αυτούς τη δυνατότητα διαμονής σε ξενοδοχειακό κατάλυμα, παρείχε υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και φύλαξης κατοικίας, ενώ, παράλληλα, δρομολόγησε την άμεση αποστολή πραγματογνώμονα για την καταγραφή των ζημιών και επιτάχυνε τη διαδικασία αποζημιώσεων για την κάλυψη των βασικών εξόδων αποκατάστασής τους μέσω άμεσης πληρωμής προκαταβολής.

Στην έως σήμερα πορεία της, η ΑΧΑ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο να παραμένει ένας σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος για τους ασφαλισμένους της, τηρώντας με ακεραιότητα τις δεσμεύσεις της προς αυτούς και βελτιώνοντας διαρκώς το σύνολο των υπηρεσιών που τους προσφέρει. Ήδη εξετάζει την ενίσχυση του μηχανισμού Natural Catastrophes Response με την χρήση τεχνολογίας που θα αυξήσει περαιτέρω την αποτελεσματικότητά του και θα προσθέσει νέες υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ