Έξι άτομα θετικά στον κορονοϊό από γάμο στα Χανιά

Αιτία διασποράς του κορωνοϊού φαίνεται ότι προκάλεσε στα Χανιά ένας γάμος που έγινε πριν δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι κρούσματα.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, ένας καλεσμένος, χωρίς να είναι γνωστό αν είχε εμφανίσει συμπτώματα του ιού, μετέδωσε την ασθένεια σε τουλάχιστον 6 ακόμη άτομα στην κοινωνική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ορεινό χωριό στην Τοπική Κοινότητα Στύλου του Δήμου Αποκορώνου.

Πάντως, φορείς της τοπικής κοινότητας αναφέρουν ότι κανείς στο χωριό ή στη γύρω περιοχή δεν έχει κολλήσει τον ιό, καθώς τα κρούσματα είναι κάτοικοι Χανίων, ενώ στο τραπέζι του γάμου δεν βρίσκονταν περισσότερα από 70 άτομα.

Ανάμεσα σε αυτούς που κόλλησαν τον ιό ήταν και στενός συγγενής του ζευγαριού, ο οποίος διασωληνώθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου αφού ενώ βρισκόταν στην κλινική covid του Νοσοκομείου Χανίων, η κατάστασή του παρουσίασε επιδείνωση. Η κατάστασή του, ωστόσο, πλέον είναι σταθερή και όχι τόσο κρίσιμη, με αποτέλεσμα να αποσωληνωθεί και να νοσηλεύεται στην Μονάδα Αντιμετώπισης Κορονοϊού του νοσοκομείου.

Διαβάστε επίσης