Πάτρα ώρα 4.30 π.μ.: Κουκουλοφόροι, πάνοπλοι και έτοιμοι για όλα ανατίναξαν τρία ΑΤΜ σε Σούπερ Μάρκετ στην Περιβόλα-Άφησαν πίσω τους βομβαρδισμένο τοπίο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Ρεπορτάζ φωτογραφίες Νίκος Σύφαντος

Πάνοπλοι, αποφασισμένοι και έτοιμοι για όλα ήσαν οι τέσσερις  άνδρες που τα ξημερώματα του Σαββάτου ανατίναξαν  τρία ΑΤΜ μέσα στο Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτη στον κόμβο Καρφούρ στην Περιβόλα Πατρών.

Οι δράστες που ήσαν οπλισμένοι με καλάσνικοφ και φορούσαν κουκούλες, έφτασαν στην περιοχή λίγο πριν τις 4π.μ. και κατευθύνθηκαν προς το κτίριο του Σούπερ Μάρκετ. Αφού έσπασαν τις εξωτερικές πόρτες μπήκαν μέσα και κινήθηκαν προς το σημείο όπου ήταν εγκατεστημένα τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών, ενώ μέσα σε λίγα μόλις λεπτά κατάφεραν χρησιμοποιώντας ισχυρή εκρηκτική ύλη να τα ανατινάξουν (και τα τρία) και να αφαιρέσουν άγνωστο προς το παρόν χρηματικό ποσό.

Λίγο πριν εισέλθουν στο κατάστημα έγιναν αντιληπτοί από οδηγό φορτηγού που βρισκόταν στο πάρκινγκ του μεγάλου συγκροτήματος των υπεραγορών που βρίσκονται στην περιοχή.

Ο οδηγός κατάφερε να ενημερώσει την Αστυνομία και να αποχωρήσει έγκαιρα από το σημείο πριν  οι δράστες κινηθούν εναντίον του, ενώ νωρίτερα είχε αποχωρήσει από το σημείο και ο υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης που είχε νυχτερινή βάρδια.

Οι τέσσερις άνδρες, μόλις άρπαξαν τα χρήματα, λίγο μετά τις 4.30 τα ξημερώματα, επιβιβάστηκαν σε όχημα χρώματος ασημί και εξαφανίστηκαν, αφήνοντας πίσω τους βομβαρδισμένο τοπίο, αφού από τις εκρήξεις σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές μέσα στο Σούπερ Μάρκετ.

Στο μεταξύ, αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης έστησαν μπλόκα σε διάφορα σημεία της πόλης, όσο και στις Εθνικές οδούς Πάτρας Πύργου και Πάτρας Αθήνας, αφού πιθανό είναι οι τέσσερις άνδρες να διέφυγαν με το όχημά τους μέσω της Περιμετρικής οδού από την πλησιέστερη έξοδο. Πάντως αστυνομικές «πηγές» θεωρούν πιο πιθανό το ενδεχόμενο να μην διέφυγαν μέσω της Περιμετρικής για να αποφύγουν μπλόκα της Αστυνομίας και να κινήθηκαν προς άλλη περιοχή προκειμένου να αλλάξουν όχημα διαφυγής. Γι’ αυτό και μέχρι τις πρωϊνές ώρες γίνονταν αναζητήσεις σε Περιβόλα, Εγλυκάδα και άλλες όμορες περιοχές, μήπως εντοπιστεί εγκαταλελειμμένο το ασημί όχημα με το οποίο διέφυγαν από το Σούπερ Μάρκετ

Τα τρία μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης Μετρητών ανήκουν στις Τράπεζες Εθνική, Alpha και Eurobank δεδομένου πως το Σούπερ Μάρκετ και διάφορα άλλα καταστήματα που στεγάζονται στην περιοχή, φιλοξενούν καθημερινά σημαντικό αριθμό πελατών που τα χρησιμοποιούν.

Να σημειωθεί πως είναι η τρίτη φορά που άγνωστοι ανατινάζουν ΑΤΜ στην Πάτρα. Εκτός από την σημερινή, που ήταν και η πιο μεγάλη, ακόμη δύο φορές έχουν ανατιναχθεί ΑΤΜ και μάλιστα στο ίδιο σημείο στο Σούπερ Μάρκετ Ανδρικόπουλος στην Οβρυά, ενώ και σε αυτές τις περιπτώσεις οι δράστες έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό (καλάσνικοφ).

Αξίζει να αναφερθεί πως οι κουκουλοφόροι επέλεξαν τα ξημερώματα του Σαββάτου για να ανατινάξουν τα τρία ΑΤΜ, θεωρώντας πως λόγω της ημέρας και του μεγάλου αριθμού πελατών που θα επισκέπτονταν το συγκρότημα, τα ποσα με τα οποία οι Τράπεζες θα είχαν εφοδιάσει τα Μηχανήματα ήσαν μεγάλα.

Διαβάστε επίσης