Ε.Ι.Ν.Α: Καταγγελία για τους απλήρωτους επικουρικούς γιατρούς του Γ.Ν. Πατρών ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

"Να λυθεί άμεσα το θέμα μισθοδοσίας τους"

Σε ανακοίνωση της η Ενωση Νοσοκομειακών γιατρών Αχαΐας, αναφέρει:

Απλήρωτες παραμένουν εδώ και έξι μήνες οι δεδουλευμένες εφημερίες συναδέλφων επικουρικών γιατρών που προσλήφθηκαν τον Μάρτιο στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Την ίδια στιγμή, καταβάλλεται με μεγάλη καθυστέρηση η τακτική τους μισθοδοσία. Παρά τις διαμαρτυρίες στις αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου, το πρόβλημα δεν έχει ακόμα διευθετηθεί.

Παρόμοια προβλήματα έχουν παρουσιαστεί σε πολλά νοσοκομεία πανελλαδικά, με αρκετούς συναδέλφους να παραμένουν απλήρωτοι, αφού ακόμα και σήμερα, δεν έχει εξασφαλιστεί από το Υπουργείο Υγείας το απαραίτητο κονδύλι. Οι περισσότεροι επικουρικοί που προσλήφθηκαν από μέσα Μαρτίου και μετά με επίκληση των αναγκών της πανδημίας είχαν εξ αρχής ενταχθεί σε πρόγραμμα ΠΔΕ – ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στην αποζημίωση των δεδουλευμένων εφημεριών και της τακτικής μισθοδοσίας, τα οποία σε πολλά νοσοκομεία είχαν λυθεί προσωρινά μετά από αγωνιστικές παρεμβάσεις των ίδιων των συναδέλφων, της ΟΕΝΓΕ και των Ενώσεων.  

Θεωρούμε απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους συναδέλφους τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και η Διοίκηση του Νοσοκομείου .   

Για ποια ακριβώς "θωράκιση ενόψει δεύτερου κύματος" μιλάνε, όταν δεν έχουν εξασφαλίσει εδώ και τόσους μήνες ούτε την χρηματοδότηση των συμβασιούχων που προσλήφθηκαν στο πρώτο κύμα;

Απαιτούμε να σταματήσει ΤΩΡΑ η απαξίωση και η υποκρισία

Να λυθεί άμεσα το θέμα μισθοδοσίας των επικουρικών γιατρών του Αγίου Ανδρέα

Να ενταχθούν όλοι οι επικουρικοί όλων των νοσοκομείων στο κανονικό πρόγραμμα μισθοδοσίας όσον αφορά τις τακτικές αποδοχές και τις εφημερίες

Διαβάστε επίσης