Γώγος: Γιατί είναι καλύτερη ημερομηνία η 14η Σεπτεμβρίου για το άνοιγμα των σχολείων - ΒΙΝΤΕΟ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις επίσημες ανακοινώσεις για την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες

Λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις για την καταλληλότερη ημερομηνία στην οποία οι μαθητές θα ακούσουν το πρώτο κουδούνι του σχολείου να χτυπά, ο παθολόγος, λοιμωξιολόγος, καθηγητής ιατρικού τμήματος πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος μίλησε στην εκπομπή «Live News» του Mega.

«Σε γενικές γραμμές, με δεδομένο ότι υπάρχει σημαντικός όγκος εκδρομέων που επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα, νομίζω ότι κρίνεται καλύτερη ημερομηνία η 14η Σεπτεμβρίου για την έναρξη των σχολείων», σημείωσε ο κ. Γώγος.

«Τα νέα ήταν καλά τις τελευταίες 2-3 ημέρες. Θα δούμε αυτή τη βδομάδα πώς πάει. Η αίσθηση είναι ότι υπάρχει διασπορά στην κοινότητα», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Θεσσαλονίκης όπου σε βιομηχανία τροφίμων βρέθηκαν αρκετά θετικά δείγματα, τα οποία σε δεύτερο έλεγχο αποδείχτηκαν αρνητικά, ο κ. Γώγος ανέφερε: «Δεν το γνωρίζω το θέμα, δεν μας απασχόλησε αυτή τη στιγμή στην επιτροπή. Υπάρχει πιθανότητα ψευδών θετικών ή αρνητικών τεστ. Στην περίπτωση που είναι πολλά τα λάθος αποτελέσματα, αυτό σημαίνει ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα στο εργαστήριο».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ