Κατάκολο: Έκαναν… τουρισμό οι 76 μετανάστες - Tι καταγγέλλει ο Δήμαρχος Πύργου

"ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΑΦΡΟΥΡΗΤΟΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ – ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ – ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΦΙΧΘΗ ΧΘΕΣ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ"

Την –με χαρακτηριστική καθυστέρηση- ενεργοποίηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου όσον αφορά τους επιβαλλόμενους ελέγχους για τυχόν κρούσμα κορωνοϊούτων 76 μεταναστών που κατέπλευσαν με ιστιοπλοϊκό σκάφος στο λιμάνι του Κατακόλου το περασμένο Σάββατο.

Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από δύο ημέρες προκειμένου ο Κρατικός Φορέας να κινητοποιηθεί, κάτι που συνέβη λίγες ώρες αργότερα αφότου ο δήμαρχος Πύργου προέβη σε χαρακτηριστικές δηλώσεις μιλώντας για… «αφασία» από την πλευρά των αρμόδιων φορέων!

Ειδικότερα χθες το απόγευμα συνεργείο του ΕΟΔΥ βρέθηκε στην περιοχή μας πραγματοποιώντας τεστ ανίχνευσης για τον κορωνοϊό στους δύο Τούρκους που επέβαιναν στο σκάφος (σ.σ. οι πληροφορίες τους θέλουν ως φερόμενους διακινητές).

Τα αποτελέσματα θα βγουν σήμερα το μεσημέρι γεγονός που σημαίνει πως και οι 76 επιβαίνοντες (σ.σ. 50 άντρες και 26 γυναίκες, ενώ 22 είναι παιδιά), θα πρέπει να παραμείνουν στο Κατάκολο μιας και στην περίπτωση που ένας από τους δύο βρεθεί θετικός θα πρέπει να γίνει τεστ στο σύνολο των επιβαινόντων…

«Άφαντος ο ΕΟΔΥ»…

Μερικές ώρες πριν την εξέλιξη που αναφέραμε (σ.σ. χθες στις 2 μ.μ), ο δήμαρχος Πύργου μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ -και με την ευαισθησία που τον διακρίνει ως γιατρός – κατήγγειλε πως, ενώ ο ίδιος επικοινώνησε με τους αρμόδιους φορείς, δεν έλαβε καμία απάντηση για την αντιμετώπιση του περιστατικού από τον ΕΟΔΥ…

Πηγή: patrisnews.com

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ