Σπάνια κοινή ανακοίνωση από τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι

Τι τους ένωσε

Σε μια σπάνια κοινή ανακοίνωση προχώρησαν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο αδελφός του πρίγκιπας Χάρι τρεις ημέρες πριν από την 23η επέτειο θανάτου της μητέρας τους πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Άλλωστε, η ανακοίνωση αφορά την ίδια και τον τρόπο τιμής της μνήμης της.

Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν την Παρασκευή οι δύο πρίγκιπες, το πολυαναμενόμενο άγαλμα προς τιμήν της θα εγκατασταθεί του χρόνου, την 1 Ιουλίου 2021, ημέρα που η αείμνηστη πριγκίπισσα θα συμπλήρωνε το 60ό έτος ηλικίας της. Όπως σημείωσαν οι γιοι της, το άγαλμα θα λάβει τη θέση του στον κήπο της κατοικίας της στο Παλάτι του Κένσινγκτον και θα βοηθά τους ανθρώπους να αναλογιστούν τη ζωή και την κληρονομιά της.

Η ανακοίνωση εξεδόθη από το γραφείο του Κένσιγκτον του Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, μόλις τρεις ημέρες από την επέτειο του τραγικού χαμού της Νταϊάνα το 1997. Αυτή είναι η πρώτη φορά που Ουίλιαμ και Χάρι μιλούν δημοσίως μαζί από τότε που ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ παραιτήθηκαν από τις υποχρεώσεις τους και μετακόμισαν στη Σάντα Μπάρμπαρα.

Τα σχέδια για το άγαλμα είχαν ανακοινωθεί αρχικά τον Φεβρουάριο του 2017, όταν συμπληρώνονταν 20 χρόνια από το φριχτό δυστύχημα στο Παρίσι όπου η Νταϊάνα έχασε τη ζωή της σε ηλικία 36 ετών. Το άγαλμα προοριζόταν να σηματοδοτήσει την 20ή επέτειο από τον θάνατό της και να αναγνωρίσει τον θετικό αντίκτυπο που είχε στη Βρετανία και τον υπόλοιπο κόσμο, αναφερόταν μεταξύ άλλων στη σύντομη ανακοίνωση. Θα εγκατασταθεί στον κήπο Σάνκεν στο Παλάτι του Κένσινγκτον την 1η Ιουλίου 2021, σηματοδοτώντας τα 60ά γενέθλια της πριγκίπισσας. Οι πρίγκιπες ελπίζουν ότι το άγαλμα θα βοηθήσει όλους όσοι επισκέπτονται το Κένσινγκτον να αντιληφθούν τη ζωή της μητέρας τους και την κληρονομιά της".

Πηγή: People

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ