Ιταλοί ληστές άρπαξαν Rolex 90.000 ευρώ από 61χρονη στη Μύκονο αλλά τους πρόλαβαν στο λιμάνι της Πάτρας

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών

Κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια Ιταλοί επαγγελματίες ληστές, συνήθως από την Νάπολη, πηγαίνουν στη Μύκονο και κλέβουν ακριβά ρολόγια από τουρίστες

Αυτή τη φορά όμως δεν ήταν τόσο τυχεροί αφού τους πρόλαβαν στο λιμάνι της Πάτρας.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Εξιχνιάστηκε το Σάββατο, έπειτα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, υπόθεση ληστείας - αφαίρεσης ρολογιού χειρός μεγάλης αξίας και συνελήφθησαν οι δράστες.

Ως προς το χρονικό της ληστείας, στις 16 Αυγούστου στη Μύκονο, ο ένας από τους δύο Ιταλούς δράστες, στην είσοδο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφαίρεσε με βία ρολόι χειρός μάρκας Rolex αξίας 90.000 ευρώ από μία 61χρονη Ελληνίδα, την οποία μάλιστα έριξε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Ακολούθως, ο δράστης τράπηκε σε φυγή επιβιβαζόμενος σε μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο συνεργός του, την οποία στη συνέχεια εγκατέλειψαν.

Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό κατάφεραν μετά από αξιολόγηση στοιχείων να εντοπίσουν το χώρο προσωρινής διαμονής των δραστών στη Μύκονο και να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία τους.

Κατά την έρευνα στο όχημα που χρησιμοποίησαν και στο χώρο διαμονής τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλαστό δελτίο ταυτότητας και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, 5 αυτοκόλλητες πινακίδες κυκλοφορίας δικύκλων με διαφορετικούς αριθμούς και 2.055 ευρώ.

Σε βάρος των δυο δραστών εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης για τα αδικήματα της ληστείας και της πλαστογραφίας.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, οι δυο Ιταλοί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, την Παρασκευή 21 Αυγούστου, στον λιμένα της Πάτρας, όταν προσπαθούσαν να διαφύγουν για την χώρα τους ακτοπλοϊκώς, κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι συλληφθέντες, κρατούνται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας και πρόκειται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου.

3d7053feac7215ca6de178cadeb31d19_l.jpg

Διαβάστε επίσης