ΠΠΝΠ: Η Διοικήτρια "ξαναχτυπά" και εγκαλεί Χ. Γώγο και Γ. Καρβέλη-Πρωτοφανείς πρωτοβουλίες που ξεσηκώνουν "θύελλα" αντιδράσεων στην Ιατρική Κοινότητα

ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η κίνηση της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, δηλαδή της Διοικήτριας Παναγούλας Μαμής, να καλέσει σε απολογία τον Χαράλαμπο Γώγο με αφορμή το γεγονός οτι ο καθηγητής ενημέρωσε για θέματα του covid 19 τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη ως μέλος της  Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Η δεύτερη ενέργεια της διοικήτριας που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό, αφορά έγγραφη διαμαρτυρία της προς τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη σύμφωνα με την οποία της ασκεί σκιώδη διοίκηση στο νοσοκομείο με συμμάχους δύο μέλη του ΔΣ, ενώ στρέφεται και κατά του αναπληρωτή καθηγητή Δ. Βελισσάρη διευθυντή των ΤΕΠ του Νοσοκομείου για τον ίδιο λόγο που εγκαλεί και τον Χαράλαμπο Γώγο.

Οι ενέργειες της διοικήτριας του ΠΓΝΠ, που την περίοδο αυτή τελεί σε άδεια, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στη νοσοκομειακή κοινότητα του ιδρύματος το οποίο μάλιστα αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό.

Μάλιστα καθηγητές και γιατροί έχουν προβεί σε δημόσιο σχολιασμό στα κοινωνικά δίκτυα, με αφορμή τις πρόσφατες ενέργειές της.

Είναι πλέον προφανές οτι οι ενέργειες της Διοικήτριας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, συγκλίνουν σε κοινό τόπο δυσαρμονίας και κατά συνέπεια της (εκξούσιας ή ακούσιας) αδυναμίας συνεργασίας με την 6η ΥΠΕ, την Πανεπιστημιακή Κοινότητα και τους γιατρούς, και φυσικά με την τοπική κοινωνία, δεδομένου οτι με την κίνησή της εγκαλεί στην ουσία και τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη για την συνεργασία του με τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news το τελευαίο διάστημα διαπιστώνεται έντονη δυσφορία από τις προκλητικές ενέργειες της Διοικήτριας του Νοσοκομείου, η οποία μάλιστα λίγο μετά την λήξη της πρώτης φάσης διαχείρισης της πανδημίας και ενώ το σύνολο του προσωπικού του ΠΠΝΠ είχε ανταπεξέλθει με απόλυτη επιτυχία, είχε αναρτήσει σχόλιο σύμφωνα με το οποίο από...τύχη γλιτώσαμε από τον κορονοιό. 

To σχόλιο αυτό είχε προκαλέσει έντονο προβληματισμό σε υγειονομικούς και ιατρικούς κύκλους εντός και εκτός του ΠΠΝΠ. 

Η άποψή της μάλιστα είχε δημιουργήσει εντυπώσεις με σοβαρό αντίκτυπο στο σύνολο της Ιατρικής Κοινότητας, καθώς η κ. Παναγούλα Μαμή, είναι διοικήτρια σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό στη χώρα.

Στον αντίποδα, την συνολική κατάσταση κλήθηκε (και καλείται σχεδόν καθημερινά) να αντιμετωπίσει ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ο οποίος με παρεμβάσεις του σε ζητήματα που αφορούν στην διαχείριση της πανδημίας κάλυπτε όλα τα κενά που δημιουργούνταν σε υγειονομικό επίπεδο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, συνεργαζόμενος όχι μόνο με το Ιατρικό και το Νοσηλευτικό προσωπικό αλλά ακόμη και με τους εργαζόμενους του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, γεγονός που όπως από τα προηγούμενα προκύπτει, ενόχλησε την κυρία Μαμή η οποία προχώρησε και στην έγγραφη διαμαρτυρία.

Υπενθυμίζεται οτι η σημερινή Διοικήτρια του Νοσοκομείου έχει τοποθετηθεί από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και μέχρι σήμερα δεν έχει αντικατασταθεί από την νέα Κυβέρνηση.

Διοικήτρια ΠΠΝΠ: Προβληματισμός από ανάρτησή της στο facebook

 

 

Διαβάστε επίσης