Κούμαν: «Η Μπαρτσελόνα είναι ο Μέσι»

Τι είπε ο νέος τεχνικός της «Μπάρτσα», Ρόναλντ Κούμαν

«Έχω ακόμα πολλές επαφές με τον Πεπ (Γκουαρντιόλα) και μου λέει ότι είναι υπέροχο να συνεργάζομαι με τον Μέσι. Ο Λέο είναι νικητής και αν δεν πετύχει, μπορεί να αισθανθεί πολύ ενοχλημένος. Οφείλω να σιγουρευτώ ότι αισθάνεται σημαντικός και πρέπει να τελειώσει την καριέρα του εδώ, γιατί είναι η Μπαρτσελόνα και η Μπαρτσελόνα είναι ο Μέσι».

Μιλώντας στον ολλανδικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NOS, ο νέος τεχνικός της «Μπάρτσα», Ρόναλντ Κούμαν, κατέγραψε την κατάσταση μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον «ψύλλο», ο οποίος του είπε ότι αισθάνεται «περισσότερο έξω απ΄ ότι εντός» στο πρότζεκτ του συλλόγου. 

Αντίθετα με τον Αργεντινό σταρ, πάντως, ο Κούμαν του επανέλαβε πως τον θέλει και ότι θα είναι το κεντρικό σημείο επανεκκίνησης της ομάδας. Ο Κούμαν κατέστησε σαφές, επίσης, παρότι δεν το είπε στα μέσα ενημέρωσης στη χώρα του, ότι επιθυμεί και την παραμονή του Πικέ, ακόμη ενός παίκτη που ζήτησε να φύγει.

Ένα άλλο βασικό στοιχείο γι΄ αυτόν είναι ο Φρένκι Ντε Γιονγκ, με τον οποίο εργάστηκε στην Εθνική ομάδα, αλλά τον βλέπει ως πλέι μέικερ και όχι μέσο. «Αυτή είναι η ιδέα μου» εξήγησε ο Κούμαν. «Αν επενδύσεις σε ένα νεαρό άτομο και ξοδέψεις πολλά χρήματα για να τον πάρεις, τότε πρέπει να τον βάλεις στη θέση όπου μπορεί να έχει την καλύτερη απόδοση». 

Ο παλαίμαχος Ολλανδός ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα (μεταξύ άλλων) θέλει να δώσει ένα ολοένα και πιο «ολλανδικό» αποτύπωμα στην ομάδα του, σύμφωνα με τη φιλοσοφία της εποχής του Κρόιφ και του Φαν Χάαλ, γι΄ αυτό κι έπεισε τον Άλφρεντ Σρέντερ να τον ακολουθήσει στην Καταλονία.

Ο Σρέντερ αυτή τη σεζόν προπόνησε τη Χόφενχαϊμ στη Γερμανία, αλλά τώρα θα γίνει ο άμεσος συνεργάτης του Κούμαν, όπως είχε κάνει στον Άγιαξ με τον Τεν Χαγκ και οι δύο τους έχτισαν την ομάδα που έφτασε στους ημιτελικούς στο Champions League, την περίοδο 2018-19. Μεγάλο μέρος της τακτικής θα δουλευτεί από τον Σρέντερ. 

Και μιλώντας για τον Άγιαξ, ο σύλλογος του Άμστερνταμ πρόσφερε 15 εκατομμύρια για τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα των υπό παραχώρηση και θα ήθελε να επιστρέψει στην Ολλανδία.

Ο άλλος νέος βοηθός του Κούμαν θα είναι ακόμη ένας αγαπημένος των οπαδών της Μπαρτσελόνα, ο Χένρικ Λάρσον, ο οποίος υπήρξε παίκτης της ομάδας. Ο Σουηδός, ο οποίος μοιράζεται τον ίδιο μάνατζερ (Ρομπ Γιάνσεν) με τον Ολλανδό τεχνικό, επιστρέφει στο «Καμπ Νου» 14 χρόνια μετά τον αποχαιρετισμό του ως ποδοσφαιριστής.

 

Διαβάστε επίσης