Ρεάλ Μαδρίτης: Δανεικός στη Ντόρτμουντ ο Ζεσούς Καρβάλιο

 

Τον ταλαντούχο Βραζιλιάνο επιθετικό, Ρεϊνιέρ Ζεσούς Καρβάλιο, απέκτησε, υπό μορφή δανεισμού από τη Ρεάλ Μαδρίτης, για τα επόμενα δύο χρόνια η Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί κινήθηκαν γρήγορα για τη σύναψη συμφωνίας με τους πρωταθλητές Ισπανίας, την ώρα που η Λεβερκούζεν διεκδικούσε επίσης με αξιώσεις τον 18χρονο.

Ο Ρεϊνιέρ είχε υπογράψει στη «βασίλισσα» μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, με την ομάδα της Μαδρίτης να καταβάλει 25 εκατ. ευρώ στη Φλαμένγκο για την απόκτησή του. Λόγω του νεαρού της ηλικίας του, ο Γάλλος τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν, θεώρησε πως θα ήταν καλύτερα για τον ίδιο τον νεαρό ποδοσφαιριστή να παραχωρηθεί δανεικός, προκειμένου να «ψηθεί» και να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Η Ντόρτμουντ είναι αδιαμφισβήτητα ο ιδανικός σύλλογος από τις υπόλοιπες ομάδας της Bundesliga για τους πολλά υποσχόμενους νέους παίκτες, αφού το τεχνικό τιμ δουλεύει με αφοσίωση για την εξέλιξή τους, όπως πράττει ήδη με τους Τζέιντον Σάντσο (ανανέωσε πριν λίγες ημέρες), Έρλινγκ Χάαλαντ και Τζουντ Μπέλινγκχαμ.

Ο Ρεϊνιέρ δήλωσε χαρούμενος που θα συνεχίσει την καριέρα του σε μία ομάδα που ασχολείται με την εξέλιξη των νέω ταλαντούχων παικτών: «Νιώθω χαρούμενος που βρίσκομαι τώρα στην Ντόρτμουντ. Ο σύλλογος είναι γνωστός για τις ευκαιρίες που δίνει σε νέους παίκτες και πόσο προσπαθεί το τεχνικό τιμ να τους κάνει καλύτερους. Θέλω να μάθω πολλά εδώ, να παίξω πολύ και να βοηθήσω την ομάδα να επιτύχει τους στόχους της. Ελπίζω να έχουμε πολλές χαρούμενες στιγμές μαζί».

Ο διευθυντής της Ντόρτμουνt, Μίχιαελ Τσορκ, δήλωσε για την έλευση του Ρεϊνιέρ στο «Signal Iduna Park»: «Ο Ρεϊνιέρ είναι ένας παίκτης με τεράστιο ταλέντο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες θέσεις στην επίθεση. Τον παρακολουθούμε για περισσότερα από δύο χρόνια και γνωρίζουμε πως έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτηση, καλή φυσική κατάσταση και αντοχή. Μετά από το υποχρεωτικό διάλειμμα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις ελέω κορωνοϊού, θα του δώσουμε το χρόνο που χρειάζεται για να προσαρμοστεί στο γερμανικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, και στη συνέχεια ο Ρεϊνιέρ θα αποτελεί για εμάς μια επιπλέον επιλογή στην επίθεση».

Διαβάστε επίσης