Ανοίγει στις 29 Αυγούστου το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης

 

Το άνοιγμά του στις 29 Αυγούστου ανακοίνωσε το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Το Met έκλεισε στις 13 Μαρτίου λόγω κορονοϊού, με την επαναλειτουργία του να αναμένεται να γίνει με περιορισμένη χωρητικότητα.

Οι αρχές στη Νέα Υόρκη, την πόλη που την άνοιξη υπήρξε το επίκεντρο της έξαρσης της επιδημίας στις ΗΠΑ, αλλά πλέον έχει θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο, έχουν εγκρίνει το άνοιγμα των πολιτιστικών χώρων από τις 24 Αυγούστου.

«Μετά σχεδόν έξι μήνες, η επαναλειτουργία του Met θα αποτελέσει μια ιστορική στιγμή για το μουσείο και την πόλη», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ιδρύματος Ντάνιελ Γουάις.

«Κατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων μηνών της αβεβαιότητας, της απομόνωσης και του πόνου, προσβλέπαμε με ανυπομονησία στην ημέρα που θα μπορούσαμε για άλλη μια φορά να καλωσορίσουμε όλους με ασφάλεια στο Met», πρόσθεσε.

Μολαταύτα, το μουσείο θα φιλοξενήσει τους επισκέπτες μόνον κατά το 25% της μέγιστης χωρητικότητάς του, και μόνο με προκρατήσεις, προκειμένου να διασφαλίζεται η φυσική απόσταση μεταξύ του κοινού.

Το ίδιο μέτρο θα εφαρμοστεί και στο Μουσείο Whitney, το οποίο θα ανοίξει ξανά στις 3 Σεπτεμβρίου.

Ένα άλλο μεγάλο μουσείο της Νέας Υόρκης, το MoMa, δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την ημερομηνία επαναλειτουργίας του. Η Metropolitan Opera προβλέπεται ότι θα έχει ανοίξει πάλι για το κοινό στις 31 Δεκεμβρίου, ενώ τα ονομαστά θέατρα στο Μπρόντγουεϊ θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο.