Τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν έκκληση για συλλογή 564 εκατ. δολαρίων για βοήθεια στον Λίβανο

15/08/2020 | 09:55

 

Τα Ηνωμένα Έθνη εξέπεμψαν χθες έκκληση για συλλογή χρημάτων ύψους 565 εκατομμυρίων δολαρίων για τον Λίβανο, δέκα ημέρες μετά τη θανατηφόρα έκρηξη που κατέστρεψε την πόλη της Βηρυτού.

Αυτή η βοήθεια κύριο προορισμό θα έχει τις προσπάθειες ανοικοδόμησης, που θα ακολουθήσει την πρώτη φάση της κάλυψης των εκτάκτων αναγκών στη λιβανική πρωτεύουσα.

Πρόκειται για τη χρηματοδότηση υπέρ της αποκατάστασης νοσοκομείων και σχολείων και την παροχή στέγης για τα θύματα και τους αστέγους που προκάλεσε η τεράστια έκρηξη στο λιμάνι, όπου βρίσκονταν αποθηκευμένοι πολλοί τόννοι νιτρικού αμμωνίου.

“Το έργο της ανοικοδόμησης της ζωής των κατοίκων και της επούλωσης μίας καταστροφής τέτοιου μεγέθους μόλις έχει ξεκινήσει”, εκτίμησε από τον ΟΗΕ η Νατζάτ Ρότσντι, μία από τους συντονιστές για την ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο.

Η ίδια κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μην διστάσει να βάλει το χέρι της στο πορτοφόλι, λαμβάνοντας ιδίως υπόψη “την απίστευτη γενναιοδωρία των Λιβανέζων απέναντι στους Σύρους και τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες”.

Η έκρηξη της 4ης Αυγούστου, που αδρά απεικονίζει μέσα από τον πόνο που προξένησε τη διαφθορά και την κακοδιαχείριση των πολιτικών του Λιβάνου, άφησε πίσω της περισσότερους από 171 νεκρούς και 6.500 τραυματίες και έχει πυροδότησει τη λαϊκή οργή, απέναντι στην οποία η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Χασάν Ντιάμπ αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή της.

Πηγή: ΑΠΕ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ετοιμαζόμαστε να κυβερνήσουμε»

Γ. Σάαρ: Το Ισραήλ αποδέχεται πλήρως το σχέδιο του προέδρου Τραμπ για την αποστολή βοήθειας στη Γάζα

Super League: Άλλαξε ο διαιτητής στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, λόγω τραυματισμού του Μπριχ

Το μήνυμα της Αφρικής στον κόσμο: Θέλετε να γίνετε μέρος του επόμενου οικονομικού θαύματος;

Βεζένκοφ για το τέταρτο Final Four: «Όταν φτάνεις εκεί, πας για να το πάρεις και όχι για την εμπειρία»

Μήτογλου: «Ένας ελληνικός τελικός στη Euroleague θα μείνει στην Ιστορία»

Πάτρα: Οι δολοφόνοι της οδού Κορίνθου και τα μέτρα που θα ληφθούν…εκ των υστέρων

Κ. Τασούλας για τη «Γιορτή της Μητέρας»: Σ’ έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, η μητέρα αποτελεί τον πιο στέρεο κρίκο της κοινωνίας