Καλάβρυτα: Εγκλωβίστηκε στο βουνό 17χρονος - Πολύωρη επιχείρηση εντοπισμού του - Το "σωτήριο" τηλεφώνημα - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ 6ΗΣ ΕΜΑΚ

Αίσια κατάληξη είχε η περιπέτεια 17χρονου στο Μάζι Κλειτορίας Καλαβρύτων, που "εγκλωβίστηκε" στο βουνό όταν έχασε τον προσανατολισμό του.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του που διήρκησε περίπου 5 ώρες.. Tελικά ο έφηβος βρέθηκε σε καλή κατάσταση, αν και εξουθενωμένος. 

320_0.jpg

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Ο νεαρός ξεκίνησε περίπατο το μεσημέρι στο βουνό, όμως δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο της επιστροφής στο χωριό.

Χωρίς να πανικοβληθεί, ο 17χρονος κάλεσε από το κινητό του τα κοντινά του πρόσωπα αλλά δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν. Τότε ο νεαρός πήρε τηλέφωνο την γραμμή έκτακτης ανάγκης "112" για να μπορέσει να εντοπιστεί η θέση του.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων οργάνωσε ομάδα διάσωσης αποτελούμενη από 5 άντρες με επικεφαλής τον κ. Νέστορα Τζούδα και με την βοήθεια κτηνοτρόφου της περιοχής ξεκίνησαν μια δύσκολη επιχείρηση, που κράτησε 5 ωρες μεσα στην νύχτα, σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή και σε υψόμετρο στα 1600 μέτρα.

610.jpg

Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα και 9 άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων με επικεφαλής τον Διοικητή της υπηρεσίας Βασίλειο Μαρτζάκλη, ένα περιπολικό του Α.Τ.Κλειτορίας με 2 άντρες, ένω αργότερα έφτασε κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ, με 5 άντρες που δεν χρειάστηκε όμως να επέμβει.

Παρών και ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος κ. Νικόλαος Ρουμελιώτης και ο αντιδήμαρχος Κλειτορίας κ. Σωτήριος Δουκλιάς.
Ο νεαρός βρέθηκε εξουθενωμένος σε καλή όμως κατάσταση.

510.jpg

 

Mε πληροφορίες kalavrytanews.gr

 

Διαβάστε επίσης