Στα ημιτελικά του Champions League με απίστευτη ανατροπή η Παρί Σεν Ζερμέν

 

 

Πραγματοποιώντας επική ανατροπή στο τέλος η Παρί Σεν Ζερμέν έκλεψε το εισιτήριο που οδηγεί στα ημιτελικά του Champions League από την Αταλάντα, στον μεταξύ τους νοκ-άουτ αγώνα, ο οποίος διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης στο «Ντα Λουζ» και άνοιξε την αυλαία του final 8 της διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, οι «μπεργκαμάσκι» κρατούσαν την πρόκριση μέχρι το 90', καθώς προηγούνταν με 1-0 χάρη στο γκολ του Πάσαλιτς στο 27'.

Εντούτοις οι Γάλλοι, ανήμερα των 50ων γενεθλίων τους, με τέρματα των Μαρκίνιος (90') και Τσούπο-Μότινγκ έφεραν το ματς... τούμπα και, επικρατώντας με σκορ 2-1, έγιναν η πρώτη ομάδα που κλείνει θέση για τους «4» της διοργάνωσης.

Στα ημιτελικά η ομάδα του Τούχελ, η οποία τα... χρειάστηκε απέναντι στη «Σταχτοπούτα» του εφετινού Champions League, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Λειψία-Ατλέτικο Μαδρίτης.

 

Η ιταλική ομάδα, που έχει μπάτζετ, όσο είναι μόνο το... ετήσιο συμβόλαιο του Νεϊμάρ, βρέθηκε ένα βήμα απ’ τη μεγαλύτερη εφετινή έκπληξη στα Κύπελλα Ευρώπης και μία απ’ τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών.

Με σωστή τακτική προσέγγιση, θράσος, αυταπάρνηση και ισχυρές δόσεις... τύχης όπου χρειάστηκε (ειδικά στις απίστευτες ευκαιρίες που έχασε ο Νεϊμάρ στο 3’ και στο 42’), η Αταλάντα έφερε τον αγώνα στα δικά της μέτρα. Μάλιστα με ιταλική... συνταγή κρατούσε την τύχη της στα χέρια της.

Στο 90’ ωστόσο, ο Βραζιλιάνος αστέρας υποδέχθηκε εξαιρετικά τη μπάλα από τη σέντρα του Τσούπο-Μότινγκ, τη γύρισε προς τον Μαρκίνιος, ο οποίος ισοφάρισε από κοντά σε 1-1.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των Παριζιάνων, ο Μπαπέ -που μπήκε αλλαγή στο 60’ κι άλλαξε την εικόνα του αγώνα- με υπέροχη κίνηση και χαμηλή σέντρα, βρήκε στην «καρδιά» της ιταλικής άμυνας τον Τσούπο-Μότινγκ («χρυσή» αλλαγή), ο οποίος χάρισε από κοντά την τεράστια πρόκριση στην Παρί.

Κίτρινες: Ντζιμσιτί, Φρόιλερ, Ντε Ρουν, Ζαπάρα, Τολόι, Παλομίνο - Μπερνάτ, Ερέρα, Παρέδες.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (Τζανπιέρο Γκασπερίνι): Σπορτιέλο, Τολόι, Καλντάρα, Ντζιμσιτί (60’ Παλομίνο), Χάτεμποερ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Γκόσενς (82’ Καστάνιε), Πάσαλιτς (70’ Μουριέλ), Γκόμες (59’ Μαλινόφσκι), Ζαπάτα (82’ Ντα Ρίβα).

ΠΑΡΙ ΖΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Τόμας Τούχελ): Ναβας (79’ λ.τρ. Ρίκο), Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ, Ερέρα (72’ Ντράξλερ), Μαρκίνιος, Γκουεγιέ (72’ Παρέδες), Σαράμπια (60’ Μπαπέ), Νεϊμάρ, Ικάρντι (80’ Τσούπο-Μότινγκ).

Διαβάστε επίσης