Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων: Η σκληρή απάντηση του Τάκη Παπαδόπουλου στην αντιπολίτευση - Οι ευχαριστίες του Δημάρχου

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΌ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ

Σκληρή γλώσσα με αποδέκτη το στελέχος της αντιπολίτευσης Κωνσταντίνο Καρπέτα - πρώην Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας-  χρησιμοποίησε ο Τάκης Παπαδόπουλος, νυν Πρόεδρος του Σώματος, μέσω διαδικτυακής ανάρτησης του, με αφορμή το πράσινο φως που δόθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.

57355563_10156913921664003_683697804987596800_o_0.jpg

ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΒ:
"Μια ελληνική παροιμία λέει : "12 Απόστολοι καθένας με τον πόνο του"
...πάμε πάλι μήπως καταλάβουν κι αυτοί που δεν θέλουν να καταλάβουν...για το Χιονοδρομικό των Καλαβρύτων...
 Γεγονός 1 : Άνοιξε πάλι ο δρόμος για την επένδυση 19,8 εκ. ευρώ μετά την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου
 Γεγονός 2: Προηγήθηκαν δύο (2) απορρίψεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το ίδιο θέμα, που έθεσαν εν αμφιβόλω την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων
 Γεγονός 3: Η Περιφερειακή Αρχή κάνοντας πράξη την αντίληψη οτι "η Διοίκηση έχει συνέχεια" πάλεψε με νομικά επιχειρήματα την υπόθεση και την κέρδισε τελικά
Συμπέρασμα 1: Από τα γεγονότα προκύπτει οτι κάποιοι κάνουν, εκ του αποτελέσματος, καλά τη δουλειά τους. Προκύπτει επίσης οτι κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να καταλάβουν οτι προφανώς δεν την έκαναν τόσο καλά όταν χρειάστηκε και με τις επιλογές τους, αποτέλεσμα ήταν, να χαθεί τόσος χρόνος και να κινδυνεύσει ένα τόσο σημαντικό έργο για την περιοχή. Είναι προφανές, ακόμα και για κάποιον αδαή, οτι για να χρειαστούν τρία (3) δικαστήρια κάτι δεν είχε γίνει ...τόσο καλά !
 Συμπέρασμα 2: Τα περί "παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη" που ψελλίζουν κάποιοι, εκτός του οτι δεν είναι στη φιλοσοφία της Περιφερειακής Αρχής (δεν ξέρω αν ήταν πρακτική άλλων ετών), θυμίζω οτι θα μπορούσαν να είναι και ποινικά κολάσιμα.
 Συμπέρασμα 3 : «Κρείττον του λαλείν το σιγάν», που λέγανε και κάποιοι παλιοί..."

ΕΔΩ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ
 

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σήμανε την έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασίων του έργου συνολικού προϋπολογισμού 19.800.000 ευρώ. Σε χθεσινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μεταξύ άλλων αναφέρεται "Ειδικότερα, μετά από δύο αρνητικές αποφάσεις δικαστικών σχηματισμών του Ελεγκτικού Συνεδρίου κι έπειτα από δικαστική μάχη που δόθηκε στην Ολομέλεια του δικαστηρίου, κρίθηκε, τελικά, με μεγάλη πλειοψηφία ότι η προμήθεια εξοπλισμού για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων είναι νόμιμη, καθώς εντάσσεται στις αναπτυξιακού περιεχομένου αρμοδιότητες της Περιφέρειας".

Καλάβρυτα: "Πράσινο" φως από το Ελεγκτικό συνέδριο για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου

"Για εμάς η Διοίκηση έχει συνέχεια, ακόμη κι αν ερχόμαστε αντιμέτωποι με δυσκολίες που πηγάζουν από κακούς σχεδιασμούς. Στις «Κασσάνδρες» απαντάμε με
αποτελεσματικότητα. Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Δήμος Καλαβρύτων θα συνεχίσουν να εργάζονται με στόχο το καλύτερο για τους πολίτες", 
δήλωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

perifereiarhis-4.jpg

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η δήλωση του κ. Φαρμάκη φαίνεται πως πυροδότησε την αντίδραση του πρώην Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνου Καρπέτα. Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαρισμό στο facebook, γράφει:  "Όταν η Ολομέλεια του Δικαστηρίου δικαιώνει τον εξαρχής σχεδιασμό για την προμήθεια του εξοπλισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου με συντριπτική πλειοψηφία, πώς νομιμοποιούνται κάποιοι να μιλούν για κακό σχεδιασμό. Δεν διανοούμαι σε καμία περίπτωση ότι μπορεί με κάποιο τρόπο να υπονοούν ότι παρενέβησαν στην δικαιοσύνη για να εκδοθεί αυτή η απόφαση. Ας παραδεχτούν επιτέλους γενναιόψυχα ότι δικαιώθηκε η επιλογή της προηγούμενης περιφερειακής αρχής χωρίς επικοινωνιακές φιοριτούρες. Το σχεδιάσαμε, το χρηματοδοτήσαμε επιτέλους ας το εκτελέσουν...."

92477292_793616461163604_3298787612088598528_o.jpg

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΠΕΤΑΣ: ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ «Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων» και Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος
εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευμενή εξέλιξη, ευχαρίστησε την Περιφέρεια και όλους όσους συνέδραμαν ώστε να απεμπλακεί το έργο.

papadopoulos-1-620x420.jpg

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων

Με την παρούσα το νέο ΔΣ της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΕ ΟΤΑ» επιθυμεί να ενημερώσει τους δημότες των Καλαβρύτων, καθώς και τους αναρίθμητους φίλους και επισκέπτες του Χιονοδρομικού μας Κέντρου για τις πρόσφατες εξελίξεις στο έργο αναβάθμισης και βελτίωσης του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων του, το οποίο είχε προαναγγελθεί κατά το παρελθόν και βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης και εκταμίευσης του ποσού της 1ης φάσης του. 

Σύμφωνα με τις έως σήμερα εξελίξεις, το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο εκ του νόμου φέρει την αρμοδιότητα ελέγχου των σχετικών συμβάσεων, αποφάσισε μετά και την σύγκληση της ολομέλειας του ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί «αναπτυξιακό έργο της Περιφέρειας και όχι Έργο επενδυτικής δραστηριότητας του Χιονοδρομικού» και κατά συνέπεια δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης για την ανάθεση από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Με απλά λόγια, μετά από δύο αρνητικές δικαστικές αποφάσεις και αντίστοιχες προσφυγές αναθεώρησης από το νέο ΔΣ του ΧΚΚ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος η συγκεκριμένη επένδυση πήρε το πράσινο φως ώστε να προχωρήσει άμεσα στα επόμενα στάδιά της. 

Το νέο ΔΣ του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων είχε σκόπιμα επιλέξει όλο αυτό το διάστημα να μην απαντήσει στα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες που είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας και έφεραν αποσπασματική πληροφόρηση και αναληθείς ειδήσεις παραγνωρίζοντας πως μοναδικό κίνητρο και μέριμνα όλων ήταν αποκλειστικά και μόνο η διασφάλιση της υλοποίησης του άνω έργου. Αντίθετα με ότι ψευδώς διατυπωνόταν, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (νυν Δημοτική αρχή, νυν Περιφερειακή αρχή καθώς και νέο ΔΣ της επιχείρησης) εργαζόμασταν συσπειρωμένοι, ευρισκόμενοι σε καθημερινή και άμεση επαφή έχοντας ως πρώτη και κύρια προτεραιότητα την διάσωση της συγκεκριμένης επένδυσης. 

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν στο να διασωθεί η συγκεκριμένη επένδυση και να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που σήμερα ευρισκόμαστε, να προχωρήσουμε δηλαδή με το πρώτο στάδιο υλοποίησής της. Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη αλλά και τους συνεργάτες του οι οποίοι πραγματοποίησαν, σε άμεση συνεργασία μαζί μας, κάθε αναγκαία ενέργεια προς κάθε κατεύθυνση με σκοπό την διάσωση του συγκεκριμένου έργου. Η δέσμευση της νυν Περιφερειακής αρχής αλλά και του ίδιου του κ. Φαρμάκη προσωπικά για την συνέχιση της άριστης μεταξύ μας συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής αλλά και την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου αποτελεί για εμάς μια από τις σημαντικότερες κατακτήσεις έως σήμερα. 

Κλείνοντας, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους φίλους χιονοδρόμους αλλά και τους Δημότες των Καλαβρύτων πως παρόλη την θετική έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης, τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν είναι ακόμη αρκετά και δεν επιτρέπουν κανενός είδους εφησυχασμό από την μεριά μας. Η νέα διοίκηση και το ΔΣ του Χιονοδρομικού μας Κέντρου συνεχίζουν να εργάζονται καθημερινά έχοντας ως άμεσο στόχο να επιλύσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν με σκοπό την επιτυχημένη ολοκλήρωση του έργου. Πιο συγκεκριμένα, η εξεύρεση των πόρων για την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής που δεν είχε καν προβλεφθεί από την προηγούμενη διοίκηση καθώς και τα τεύχη δημοπράτησης που δεν είχαν συνταχθεί είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον. Επιλέγουμε λοιπόν την συνέχιση της καθημερινής μας δουλειάς με πράξεις, μην σχολιάζοντας δηλώσεις και δημοσιεύματα που στόχο έχουν την αυτοπροβολή ορισμένων προσώπων, έχοντας ως απώτερο στόχο την ομαλή συνέχιση του έργου που ο αείμνηστος Πάνος Πόλκας οραματίστηκε το μακρινό 1986 και διεκπεραίωσε επιτυχώς το 1989 με ευεργετικές συνέπειες για την ανάπτυξη του τόπου και της περιοχής μας. 

Τέλος, για κάθε σημαντική εξέλιξη θα εκδίδονται ανακοινώσεις που θα έχουν ως σκοπό την πλήρη και έγκυρη ενημέρωση των φίλων του Χιονοδρομικού μας Κέντρου. 

Εκ μέρους της διοίκησης και των μελών του νέου ΔΣ της εταιρείας Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ΑΕ ΟΤΑ, 

Ο Πρόεδρος του ΔΣ, 

Αθανάσιος Παπαδόπουλος - Δήμαρχος Καλαβρύτων

Διαβάστε επίσης