Τα κορυφαία tips αντιγήρανσης για πρόσωπο χωρίς ρυτίδες

Στόχος μας δεν πρέπει να είναι το να δείξουμε δέκα χρόνια νεότερες, αλλά η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας στην εκάστοτε ηλικία

Ο χρόνος και η γήρανση είναι προνόμιο και όχι εχθρός. Άλλωστε, στόχος μας δεν πρέπει να είναι το να δείξουμε 10 χρόνια νεότερες, αλλά η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας στην εκάστοτε ηλικία. Οι ρυτίδες είναι αναπόφευκτο κομμάτι της διαδικασίας της γήρανσης και είναι σημαντικό να συμφιλιωθούμε με αυτήν την ιδέα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να παραμελούμε την περιποίηση της επιδερμίδας μας.

Μάλιστα, υπάρχουν τρόποι να αποφύγουμε και να μειώσουμε την εμφάνιση των ρυτίδων. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί.

*Προστατεύουμε τον ήλιο μας από τον ήλιο

Αν θέλουμε να συμπεριλάβουμε μόνο ένα αντιγηραντικό προϊόν στη ρουτίνα περιποίησής μας, αυτό πρέπει να είναι η αντηλιακή κρέμα, καθώς η ηλιακή ακτινοβολία βλάπτει ανεπανόρθωτα το δέρμα και επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης. Για να κρατήσουμε, λοιπόν, την επιδερμίδα μας υγιή και να αποφύγουμε τις επιπτώσεις της φωτογήρανσης, αποφεύγουμε την έκθεση του προσώπου μας στον ήλιο (ακόμα και στην παραλία) και εφαρμόζουμε κάθε πρωί αντηλιακή κρέμα με τουλάχιστον 30 δείκτη προστασίας. Στα συστατικά των αντηλιακών αναζητούμε δραστικά εκχυλίσματα με αντιοξειδωτικές, επουλωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες, όπως το ρόδι.

Extra tip:

Δεν ξεχνάμε να εφαρμόζουμε αντηλιακό και στον λαιμό και το ντεκολτέ μας και να φοράμε καπέλο για έξτρα προστασία.

*Μένουμε μακριά από… το τσιγάρο, τα ποτά και τα ξενύχτια

Οι χημικές ουσίες που περιέχονται στο τσιγάρο φαίνεται να μειώνουν τα αποθέματα κολλαγόνου της επιδερμίδας, προκαλώντας πρόωρη γήρανση. Παράλληλα, τα υποπροϊόντα του καπνού φτάνουν στο πρόσωπό μας καθώς καπνίζουμε φράζοντας τους πόρους μας και προκαλώντας κατ’ επέκταση μαύρα στίγματα, ενώ φυσικά το κάπνισμα ευθύνεται σε μεγάλο μέρος και για τις μικρές ρυτίδες γύρω από το στόμα.

Επίσης, η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ, αυξάνει τις πιθανότητες βλάβης των κυττάρων μας και γήρανσης του δέρματός μας. Η αφυδάτωση που προκαλείται από το αλκόολ αποδυναμώνει το φραγμό του δέρματος, κάτι το οποίο μπορεί να επιτρέψει στους περιβαλλοντικούς παράγοντες να προκαλέσουν ζημιά. Το αλκοόλ μειώνει παράλληλα τα αποθέματα βιταμίνης Α στο ήπαρ μας. Η βιταμίνη Α είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προώθηση της κινητικότητας των κυττάρων και προστατεύει το δέρμα μας από φαινόμενα όπως η ρύπανση.

Η έλλειψη ύπνου δεν έχει αντίκτυπο μόνο στα επίπεδα ενέργειάς μας, αλλά μπορεί να είναι και η αιτία πίσω από την κουρασμένη όψη της επιδερμίδας, τις σακούλες κάτω από τα μάτια, τους μαύρους κύκλους και τις λεπτές γραμμές. Όπως το μυαλό και το σώμα μας, έτσι το δέρμα μας αναζωογονείται ενώ κοιμόμαστε: η κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα αυξάνεται, παράγεται κολλαγόνο και εξουδετερώνονται οι επιθέσεις από τη UV ακτινοβολία. Γι’ αυτό κάνουμε τον ύπνο προτεραιότητα και φροντίζουμε να κοιμόμαστε 7-9 ώρες κάθε βράδυ.

 

Extra tip:

Ο ύπνος μπορεί όμως και να προκαλέσει ρυτίδες, με τους δερματολόγους να τονίζουν ότι ο τρόπος που κοιμόμαστε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση βαθιών ρυτίδων στο μέτωπο και τα μάγουλα. Έτσι, αποφεύγουμε να κοιμόμαστε μπρούμυτα και επιλέγουμε μεταξωτές μαξιλαροθήκες, ώστε να αποτρέψουμε την τριβή του δέρματός μας.

 

*Περιποιούμαστε σωστά την επιδερμίδα μας

Για να ξεφορτωθούμε τα νεκρά κύτταρα και να διασφαλίσουμε ότι τα skincare προϊόντα διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας μας, 1-2 φορές την εβδομάδα κάνουμε απολέπιση στο δέρμα μας. Καθημερινά, φροντίζουμε να πλένουμε το πρόσωπό μας 2 φορές (μία το πρωί, μία το βράδυ) με ένα ήπιο καθαριστικό που σέβεται το pH της επιδερμίδας μας και στη συνέχεια εφαρμόζουμε κρέμα με αντιγηραντικές ιδιότητες στο πρόσωπο και το ντεκολτέ μας.

Η ρετινόλη θεωρείται το κορυφαίο αντιγηραντικό συστατικό που προωθεί την ανανέωση του δέρματος και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, η οποία αρχίζει να μειώνεται καθώς μεγαλώνουμε. Έτσι, χάρη στην ιδιότητητά της να ενισχύει την παραγωγή νέων κυττάρων του δέρματος, η ρετινόλη είναι ένα ισχυρό αντιγηραντικό συστατικό που μπορεί να μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, ενώ παράλληλα να αντιμετωπίσει τις ουλές από ακμή, τα μαύρα στίγματα και τις δυσχρωμίες. Ωστόσο, προτού την εντάξουμε στη ρουτίνα περιποίησής μας, καλό είναι να συμβουλευτούμε σχετικά τον δερματολόγο μας.

 

Extra tip

Δοκιμάζουμε το μασάζ προσώπου, το οποίο αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να χαρίζει πιο λαμπερό και νεανικό δέρμα. Το μασάζ προσώπου μπορεί επίσης να βοηθήσει στη σύσφιξη του δέρματος, μειώνοντας την εμφάνιση πρηξίματος και ρυτίδων. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, ένα καλό μασάζ προσώπου ανακουφίζει από το στρες.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε επίσης